Sunday, February 10, 2008

Terapie cu necunoscuti

Voiam de mult sa scriu pe blog despre asta , dar revelatia s-a produs astazi :-? .

Am observat ca oamenilor le este mult mai usor sa vorbeasca avec necunoscuti . Probabil d-aia merg oamenii la psihoterapeut . E nice cand cineva ne asculta .

Si , probabil , ne este mai usor sa vorbim cu cineva cu care n-avem nicio legatura emotionala , de rudenie etc .

Prin septembrie-octombrie sambata dimineata , cand inca nu aveam meditatii la germana , ci la engleza sau franceza , (anyway !) stateam eu frumos in statia de tramvai . Incercam sa gasesc alta ruta sa ajung in Rahova , ma plictisisem de restu' .

Si stateam eu frumos si , de odata , o femeie de vreo 40-45 de ani ma intreaba de cat timp stau in statie . Eu ii raspund ca de vreo 5-10 minute . Si zau de stiu cum am ajuns sa vorbesc cu femeia asta :| .
Cert e ca a luat aceleasi tramvaie ca mine . Am vorbit 40 de minute cu ea .
Mi-a marturisit ca e balanta , si ca si mie mi-ar trebui o balanta , ca balantele sunt dragute .

Mi-a spus de asemenea ca vrea sa divorteze . As pune pariu pe orice ca eram prima persoana cu care vorbea de asta . Nu parea sa aiba prietene prea multe . Dar , isi iubea copii.
Mi-a spus de asemenea sambata dimineata in tramvai ca daca "nu simt niciodata nimic" ( citat) , o sa am probleme hormonale ca asa i-a zis doctoru' . Si daca "nu simt niciodata nimic" sa-l las dracu' pe prost .

Mi-a zis ca vrea sa-si schimbe slujba si ca pentru asta facea niste cursuri .

A fost draguta , dar foarte dubioasa . Anyway, poate am facut o fapta buna ascultandu-i ofu' .

Si mi s-a mai intamplat sa vorbeasca lumea din senin cu mine , dar ea m-a impresionat cel mai mult .

E mai usor sa-i spunem unui necunoscut ce simtim si ce ne supara , parerea lui despre noi n-o sa ne deranjeze atat de tare cat parerea unui apropiat , in caz ca aceasta se va schimba .

Totusi , sprijinul unui prieten e priceless . Luckily i've got plenty of that .

Oricum , traim in Romania si cand n-ai prieteni care sa te intelegea sau bani de psihoterapeut , apeleaza cu toata increderea intr-un necunoscut de pe strada . Sunt din plin si majoritatea sociabili :-? .

Eram in alt tramvai prin vara si inghesuiala ( evident) si urca o babutza in alb si alta in negru deja era in tramvai si nu stiu cum au ajuns sa vorbeasca despre visele lor :| ..

:x ROMANIA

9 comments:

miclowan said...

mda tramvaiul are partea lui de magie

Pseudo said...

e mult mai bine sa stai de vb cu un necunoscut..

Fritz said...

Dar sti ca majoritatea asculta ca nu au incotro ? Sunt sigur ca de multe ori ai patit-o si tu si probabil ai zis in mintea ta:"Ce o mai vrea si asta ? Il las sa vorbeasca, ca poate asa scap de el" :D Eu singur am zis-o de multe ori! :)) Dar totusi este bine sa te descarci.

Unknown said...

deah, recunosc, s`a bagat odata in seama cu mine in tramvai o babutza cam pe la 79 de ani (atat avea k mi`a declarat), si chiar mi`a facut placere discutia :) da` sa spui
:x ROMANIA""", e prea de tot

alex said...

nu am ce sa comentez. ai scris bine si ai tras concluziile bine. poate e un pic prea mult sa generalizam la romania, dar unii oameni inca sunt ok :)

che said...

sfaturile pe care ti le-a dat sunt bine venite, nu? e super sa vb cu oameni ca femeia aia, te mai plictisesti, dar din cand in cand e placut sa vezi ca oamenii pe langa care treci au o viata. femeia aia nu era o oarecare, avea ambitie, ai invatat ceva de la ea, o femeie deschisa. scoala e plina de oameni(profesori, alte greseli ale naturii) incuiati/limitati, e placut sa vezi ca exista si oameni destepti. nu cred ca era un geniu stimabila, dar era un om normal, asa cum rar vezi in scoala. scoala in exces prosteste, asta ar putea fi un motiv.

Lyna said...

:))) daaaa

Anonymous said...

Asa e, balantele sunt dragute :D. Ai nevoie de mine =))...si da, e mai usor sa vb cu un necunoscut pt ca poti sa-ti versi oful stiind ca nu vei mai da ochii cu el probabil...

alex said...

balantele rulz :D

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.