Monday, March 17, 2008

Masti sociale

Lately am concluzionat ca nu poti cunoaste o persoana cu adevarat vreodata .

Avem masti sociale .

Ne schimbam comportamentul , tonul vocii , limbajul , in functie de persoanele cu care suntem .

Dupa mine , e greu sa cunosti o persoana exact asa cum e avand in vedere ca unii nu ajung sa se cunoasca cu adevarat nici pe ei insisi .

Zilnic reusim sa fim surprinsi de persoanele apropiate mai mult decat ne am dori si , totusi , acestea sunt persoane pe care s-ar presupune ca le cunoastem .

Suntem predictibili de multe ori dar , o data se intampla , si reusim sa socam si sa distrugem , astfel , toate speculatiile facute asupra noastra .

Oare cata substanta exista in cuvintele : "IL CUNOSC / O CUNOSC" ?




The thing is that you DON'T . :)


P.S.: Asa cum ati observat frustrarea care m-a impins sa scriu acest post a pornit de la prea multi : " tu n-ai cum sa fii asa ... te cunosc " si speculatii aiurite asupra mea ;;)

10 comments:

Fritz said...

Eu unul is de parere ca indiferent cat de mult ai sta cu o persoana nu poti zice niciodata ca o cunosti cu adevarat ! Nimeni nu stie ce este in mintea cuiva !

YukiAme said...

lyna, tu esti in crestere, personalitatea ta inca se dezvolta, e perfect normal ca oamenii sa fie surprinsi; oricum, tu singura spui, unii oamnei nu ajung sa se cunoasca pe ei insisi, so...

alex said...

@ fritz: eu nu sunt de acord cu ce spui, pentru ca o persoana poate alege sa spuna exact ce e in mintea lui / ei, astfel cealalta persoana cunoscand-o de fapt foarte bine. ma refer aici, bineinteles, la persoane ce se cunosc deja pe sine insele.

Anonymous said...

Nu sunt de acord cu alecs pt ca un om poate spune mereu ce crede si simte, dar un alt om poate percepe ce spune intr-un alt fel, de fapt asta se intampla mereu.Mereu va fii o alta perceptie emotionala a persoanei decat altcineva si ea insasi se percepe si in acelasi timp nimeni nu isi poate exprima gandurile in totalitate sau cu exactitate.Asadar, totul este relativ si nu exista personalitate.

Anonymous said...

nu sunt de acord cu alexandra ileana bacalu din principiu, pentru ca nu are dreptate. pe motiv ca eu percep altfel ceea ce a spus ea, si deci sunt subiectiv. da, am chef de misto-uri ieftine :)
cand doi oameni stau impreuna si comunica, pe langa limbajul efectiv intervine si ceea ce se cheama, daca nu ma insel, meta-limbaj (a se citi mimica, gestica, experiente anterioare); astfel, un om se poate face complet inteles pentru un alt om, atata timp cat cei doi au in spate o anumita experienta, cat si o anumita compatibilitate. e greu, dar se poate. sa spui ca ceva este imposibil e o dovada de limitare a gandirii. si de asta nu sunt de acord cu tine. de asta si pentru ca am chef de misto-uri ieftine, cum am zis...

Anonymous said...

Pe mine tocmai astazi m-au surprins 2 persoane apropiate. Apropiate in sensul ca aveam impresia ca stiu dupa ce principii trec ele prin viata asta. Da se pare ca apar altele noi. :D Si in cazul asta nu e ca in reclame..mai nou, mai bun.

Anonymous said...

:) paula, it never is :D

Anonymous said...

Eu nu zic ca doi oameni nu se pot cunoaste cel putin la nivelul cuvintelor,dar acelasi cuvant poate inspira lucruri diferite pentru doua persoane si asta la nivelul emotiilor pe care le simte.Este un lucru foarte relativ.Cunoasterea e relativa.Notiunile dupa care spunem ca cunoastem o persoana sunt relative.

Anonymous said...

cand spui ca, cunosti pe cineva inseamna ca sti cum se comporta acea persoana in majoritatea timpului... e normal sa fim altfel de la un grup la altul... cand iesi cu prietenul tau esti foarte sensibila, delicata, tandra si restul, apoi ajungi acasa, sunt sigur ca iti schimbi tonul vocii fata de tatal tau ;)), altfel s-ar simtii dubios daca ai fi ca si cu prietenul :)) :P

Lyna said...

@fritz : that's what i believe too .
@yukiame: o sa cresc eu odata :))
@alecs & alexandra bacalu : eu va cred :))
@ anonymous : mda ... ar fi si aiurea :))

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.