Monday, May 17, 2010

Bulgarian impressions

In weekend-ul acesta am iesit for za first time in my life din tarishoara intr-un mod foarte traditional: la vecini, cei bulgari mai precis.
Trec peste faptul ca trebuia sa mergem in muntii patriei sambata si ca am aflat vineri pe la 10-11 seara ca de fapt vom ajunge in Bulgaria a 2a zi. I was lookin' really forward to it 'cause as i've said before nu mai existasem in alta tara in afara de Romanica pana acum 2 zile.
Hmm din ce bulgari si bulgaroaice am observat i'll stick with za Romanians for za moment.
Am fost in satul Arbanassi, orasul Veliko Tarnovo si in pasul Shipka din Muntii Stara Planina( si-asa tre' sa invat eu despre ei pentru bac si admitere)care mi s-au parut foarte dragute si de revazut. Pacat ca n-aveam schimbat sa-mi iau niste cercei. :-<
Un lucru dubios mi s-a parut faptul ca pe anumite porti sau usi sau ziduri sau chiar copaci erau niste afise cu pozele unor oameni si deasupra lor o bucata de material semnificand doliul. Ciudat obicei.
Si din multitudinea de steaguri cu Bulgaria de la geamurile caselor am dedus ca sunt foarte mandri de tara lor omenashii astia.
Fun partea cu nu si nodding si da cu shaking za head.
Mancarea nu prea m-a castigat though.
N-am apucat sa vad tulpina de trandafir bulgaresc, in schimb am vazut maci peste tot.
N-am avut nimic de la serpentine SURPRINZATOR! though za him parasise demult realitatea.
Nu ne-a oprit niciun politist bulgar contrary to popular belief, sunt eu norocoasa (:P)si aparent un politist la vama care era bulgar mi-a pronuntat numele de familie atat de corect si clar si mai mai ca ma indragostisem de el. Mie nici naiba nu-mi pronunta numele corect pentru motive pe care nu le inteleg.E un nume chill. Dar uite ca un bulgar a reusit imposibilul, chestia asta imi sustine si mai mult teoria ca am nume balcanic.
Oamenii astia sunt mai germanofili decat noi "englezofili" pentru ca majoritatea chestiilor erau scrise in bulgara, rusa sau germana. Rar am vazut ceva in engleza, de franceza sau italiana nici atat. Noi macar avem in trenuri scris in vreo 4 limbi.

Was fun though this trip gave me another outlook on Romania.


Later edit: Ah uitasem ca printr-un oras din Bulgaria am vazut o ambulanta a primariei sectorului 2 din Bucuresti si vreo 3-4 autocare de la autogara de la Piata Chirigiu. Totusi, ce pisici cauta o ambulanta din Bucuresti in mijlocu' Bulgariei??

Azi pe la Unirii o vad pe Aura Urziceanu aburind vreo 2 politisti care voiau sa-i dea amenda pentru ceva. :))

2 comments:

zuza said...

asta cu parasise realitatea e bestiala =))

Fritz said...

Strainii sunt patrioti si isi iubesc tara, chiar daca ea este un desert sau o padure deasa, asta ca pentru ei statul si conducatorii fac ceva si pentru ca sunt alta natie de oameni.
In Romania nici institutiile statului nu au respect pentru insemnele nationale (drapel, heraldica) ce pretentii sa avem la oamenii de rand.
Vai de capul romanilor!

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.