Sunday, October 5, 2008

5 octombrie 2008

O duminica mohorata in Bucuresti.

Dimineata, ma intreptam spre o chestie unde se fac abonamente de RATB cu reducere.
Eram in fata la Mall Vitan. Asteptam un 123 sa ajung in mod inevitabil la 133. In timp ce asteptam 3 personaje dubioase se perindau prin fata mea si a celorlalte persoane ce asteptau in statie.
Era un rus cred... inca unu' si una. Rusu' parea pierdut in spatiu, eu ma gandeam ca o fi doar mahmur.
In timp ce ma holbam la ei ( altceva mai interesant chiar nu era), rusu' traversa strada incoace si incolo pe rosu si pe verde si injura conducatorii care il claxona ca trece pe rosu.
Suddenly o femeie de 35-40 de ani se apropie de mine si-mi zice:"Ala e drogat"... "Si uite i-a pasat-o p-aia aluia... o fi castigat si el 50 de mii.. si saraca acuma se duce cu ala ca sa... stii tu...of of".
Si aveam o fatza abatuta and all, deci nush ce a incurajat-o pe femeie sa vina sa-mi vorbeasca, nici nu m-am uitat la ea.

A venit autobuzu' si dupa ce trec de Posta Vitan zaresc un mos si o blonda pana in 20 de ani imbracata sumar, ( btw... mosu' avea jeep). Si imediat vad 2 oameni care stateau p-alea 4 locuri rezervate din fatza, la vreo 45-50 de ani cum se holbau la blonda asa insistent... si ii cred.
133-u' vine repede. Culmea! am nimerit in 133-u' cu bradutzi d-aia parfumati de masina care sunt agatati de aparatul de aer conditionat. Data trecuta erau 2... de data asta erau 4!!! Si au un parfum inecacios si de prost-gust, oare daca rup braduletii aia o sa se ia cineva de mine? Ma intreb daca soferul are voie sa faca asta, chiar daca poate voia sa acopere mirosu' transpiratiei altora.... De precizat: de la Hala si pana la Foisor a mers cu viteza foooarte mare:| sa vedeti cum lua curbele:| ... Il inteleg ca voia sa-si duca pasagerii cat mai repede la destinatie... dar totusi era un mijloc de transport in comun nu formula 1.


Ajung gie! in Colentina... Stau cateva ore si incepe sa ploua. Daca nu mi-ar fi fost rau probabil as mai fi stat. Ies si realitatea ma loveste: balti peste tot si frig groaznic. Ajung la Mihai Eminescu. Alte balti gigantice, vine si un 133. Slava Domnului! Si mergea repede nu aveam probleme cu traficu'... bine ca era duminica. Totusi inainte de bulevardu' Unirii ma gandeam cat de bine e ca merge repede si eu abia ma mai tineam pe picioare. Culmea! in secunda 2 zaresc un grup de tigani care dirijau traficu' pt ca murise un confrate si avea coloana de masini. Sa vedeti acolo injuraturi si claxoane o statie intreaga. O scena de vis:X

Ajung acasa si ma intreb de ce farmacia asta din cartier nu e deschisa si duminica, si nu e deschisa in general pana mai tarziu. Nu cer non-stop, dar totusi... o farmacie e la Unirii, una la Mall Vitan, 2 pe langa Posta Vitan si 1 langa Policlinica Vitan( prea mult Vitan) si cand mori langa farmacia de langa casa parca nu-ti mai vine sa ajungi pana la alea.
Daca stie careva o farmacie non-stop in cartier si eu n-am descoperit-o inca please tell me!

4 comments:

eul liric said...

suna foarte Poe-ish xD

Anonymous said...

bine, ca ti-ai mai pus oameni la blogroll, nu uita k aveai si bookblogul.

Anonymous said...

nu trebuia sa pun virgula dupa "bine"

Fritz said...

Pai in fata la Mall vezi fel si fel de ciudati! Probabil daca ai rupe "bradutii"aia s-ar trezi ai tai acasa cu o amenda si cu poza de "flagrant" :)) ca din cate stiu eu autobuzele cu AC au camere de supraveghere. /

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.