Monday, October 20, 2008

Mai multe la un loc 9

1. Fructe "sanatoase".
Acum 2 zile eram in tramvai si ascultam pe Guerilla un om care punea muzica si once in a while mai spunea si el ceva. Si la un moment dat anunta o stire care suna ceva de genu' " in UE cele mai contaminate fructe/legume cu pesticide sunt : strugurii, bananele si ardeii". Am ramas fara cuvinte.
Azi am fost in piata si vai cate fructe shiny si perfecte erau pe tarabele alea. Dar uitandu-ma la ele gandul ca sunt pline de chimicale ma facea sa ma indepartez. Nevertheless, am incercat un fruct "SWEETIE" pt ca l-am vazut la 3 tarabe si... hai sa-l incerc. Ei bine, numai sweetie nu e. Cica e o incrucisare intre pomello si grapefruit... Nici cu grapefruitu' simplu nu ma intelegeam prea bine... Insa acum grapefruitu' e un zeu dupa ce am gustat sweetie... Nu va recomand experienta asta. Totusi, daca v-am facut curiosi vreau sa aud cum vi se pare si voua fructu' asta dupa ce-l incercati.

Stiu ca poate exagerez... dar cica vrei sa mananci sanatos... si te trezesti frumos cu un cancer peste ani de la mancat sanatos FOR FUCK'S SAKE :| in ce lume traim...


2. Sunt foarte curioasa cat a fost mita pt terenul de langa blocul meu. Acum 5 ani era un spatiu dubios pe care oamenii aveau garaje pe margine si in interior se juca fotbal sau ce voiai, but mostly fotbal.
Dupa... garajele s-au dus. Si tin minte si acum zvonu' : avea sa se faca cimitir. Doamne ce copii eram. :| Well cimitir nu s-a facut, s-a facut insa un parc, ok parculetz, parcushor. Mare lucru nu era... doar un teren marisor, cu multe banci pe care isi petreceau zilele babutele din cartier barfind, sau cocalarii de orice varsta mancand si facand covoare de seminte, caci cosul de gunoi aflat la 45 de cm era prea departe. 8-| S-a incercat amplasarea unor floricele in mijlocul sau care au avut mai mult succes decat copacelul ce trebuia sa fie falnic, insa realitatea l-a transformat intr-un batz infipt in pamant, probabil sa indice ora.
Scria mare pe o chestie " PROPRIETATE PUBLICA. PRIMARIA SECTORULUI 3"

Acum o luna? Maxim o luna jumate. Au zburat si bancile si floricelele si batzu' si a inceput sa se sape. Evident ca se sapa fundatia unei cladiri. Ma gandeam ca o cladire de vreo 3-4 etaje pt birouri, caci in partea cealalta a blocului asa s-a facut pe un teren nefolosit. Insa, nu... o cladire de genu' nu era de ajuns. SE RIDICA UN INTREG BLOC. Distanta dintre el si celalalt bloc cred ca e de 3 m... Ceea ce este foarte frumos. Si blocul nu va fi de 8 etaje... nici de 10... de 11!

Chiar n-am idee cat a trebuit sa fie platit ca un parc amarat sa se transforme peste noapte intr-un bloc, dar sunt foarte curioasa.

Rumeinia...

4 comments:

molecula said...

frumos postul:)lasa fructele din piata si mergi la Mec si mananca:)) o salatica, un mar ca acolo e mancarea sanatoasa:))

Anonymous said...

pai chestia e ca cica legea zice ca daca in planurile statului nu scrie concret "parc" in denumirea spatiului verde se poate face orice pe el. si cica in Bucuresti sunt putine parcuri/spatii verzi care chiar se cheama "parc" in planuri, si de-aia sunt si asa de in pericol si fac toti taranii cu bani si relatii ce vor.
de rahat

Lyna said...

groaznic :|

Anonymous said...

Nu-ti fa griji, Lyna. De cand ne nastem, suntem in pericol de moarte. Si suntem datori c-o moarte pana murim. Ce conteaza ca murim la 30, la 50 sau la 70? Peste 100 de ani, oricum tot morti vom fi. :))

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.