Sunday, May 18, 2008

Despre cartieru' meu si despre muzee

Zilele trecute ma trezisem si eu ca omu' . Nu stiu pe la ce ora dar soarele stralucea intens afara . Deshid usa de la balcon then geamurile . LET THE DAY BEGIN !

Si cum stateam eu si admiram cartieru' meu lovit de bombe si ma intindeam si ma bucuram de soare si caldura ... ma uit in stanga . Si ce vad ?

La ultimu' etaj din blocu' vecin , o babutza scutura frumos ceva . P.S. : Aveam full-view pt ca si eu stau la 8 . Scutura intens babutza chestia respectiva pe balcon in capul trecatorilor . Ma mai uit ce ma mai uit . Imaginea imi aducea aminte de un cartier din Odessa dintr-o poezie studiata anu' trecut la engleza . ( colegi care imi mai cititi blog-u' am facut poezia cu Evans ... e una din poeziile de pe la sfarsitu' anului care ne traumatizau prin limbaj ) . Mai privesc si babutza se imbraca avec chestia scuturata . Era o fusta . Ma uit in continuare ( da probabil m-ati putea numi voyeurista ) babutza mai scutura ceva . Ma mai holbez pe strada ... babutza ma shoca deja . Ma mai uit la babutza . Babutza mai scutura . :| For fuck's sake !

A doua zi stateam in statia de 133 in care in urma cu un an in spatele meu un sertar era pur si simplu scuturat . Ceva e dubios ... ma uit in sus . La vreun 3-4-5 cred o tipa destul de aranjata scutura ceva . Ma uit la ea , se uita la mine si cu aceasi nesimtire continua sa scuture lucrul respectiv in capul meu si al trecatorilor .


Toata chestia asta mi-a adus aminte de cartierele sarace de acum cativa zeci de ani care erau destul de multe pe globul asta pamantesc . Ma asteptam sa se mai intample lucrul asta in Romania . Totusi babutza are o scuza e obisnuinta de la tara . Dar tipa destul de tanara si aranjata ce scuza mai are . :| Ea ar trebui sa reprezinte mentalitatea noua .

8-|


Ziua muzeelor mi s-a parut o idee destul de reusita .
De 17 ani ( ca atatia am ... ma rog 17 ani fara 6 zile ) n-am auzit pe cineva ca se duce la muzeu de placere . Toti se duceau din obligatie .
Totusi ieri figura cu muzeele a devenit cea mai trendy chestie . M-as bucura enorm sa se mai intample lucruri de genu' .
Eu am fost la Muzeul de arta contemporana . Cred ca am stat 3 ore in el . L-am mai vazut prin a 4a si sincer cred ca am tinut minte doar scarile atunci :| ... Ieri dpdv intelectual nu cred ca am trait degeaba .
Totusi ar fi frumos daca lumea ar merge la muzeu cand nu e gratis si nu e mare tam-tam . Eu nu stiu sincer ce am asteptat cu muzeul acesta . Nu stiu de ce actually nu l-am vizitat mai devreme desi intentionam de mult .

Cred ca uneori avem nevoie sa ni se sugereze unde sa mergem .

5 comments:

Fritz said...

Mda......din pacate pentru pustii din zilele noastre nu este "cool" sa te duci la muzeu! Si daca se duc habar nu au la ce se uita (gradul de educatie foarte scazut)sau se duc numa cand este moca ! Adica na decat sa dai 1,5 sau 3 lei pe un bilet la muzeu mai bine iti cumperi tigari, bautura etc... Si din cauza asta muzeele "sufera" si ajung in starea in care sunt, ca automat nu ai vizitatori nu ai nici bani sau putere de a atrage investitori !
Trist din pacate ! Capitalele europene scot bani din cele mai infime "vechituri" iar Bucurestiul care are atatea de oferit...........

Bee said...

Well, i disagree.. e foarte, FOARTE CUL sa mergi la muzeu acum. Crede-ma. Si la fel si cititul cartilor pe care nu le intelegi dar pe care te lauzi ca le-ai citit.. Si tot asa, ca exemple sunt destul...

Deci, in concluzie, e cul.

Unknown said...

pai oricum trebuia sa mergi la muzeu cu niste persoane interesante, nu ? ;;)

Pseudo said...

e cuul... este... tru de cul.. sau cul de tru ..
cum vrei :))

molecula said...

:) eu am fost de curand la muzeul de geologie, multe roci frumoase;))

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.