Sunday, September 16, 2012

La VIEnna en Rose

Well, am luat bursa Erasmus pentru un semestru. Here I am in Vienna. Mai am doua săptămâni până începe facultatea deci timp de relaxare și descoperit orașul. I swear to God orașul ăsta n-are cum să nu te binedispună.
Nush dacă o să mă obișnuiesc cu politețea ultra rece a oamenilor de pe aici, parcă mi-e dor să vorbesc cu oamenii în stații sau pe stradă ca în Ro sau, mă rog, ei cu mine. Am fost ieri in autogara de aici și erau oameni de toate națiile dar aș fi putut să jur că oamenii respectivi sunt români fără să-i aud vorbind română, doar prin simplu fapt că se împrieteneau super repede între ei, chit că se vedeau pentru prima dată acum pe drumul cu autocarul spre casă. Aud în fiecare zi români pe stradă.
Un sentiment ciudat m-a lovit de când sunt aici: ascult emisiunile de știri din Ro în format live pe site-urile lor, am reînceput să ascult radio.
Lipsa televizorului, I guess.
Sper să fie ok la facultate... să ma descurc și să-mi iau examenele finale la sfârșitul lui ianuarie.
Aștept să văd cum o să decurga experiența asta în afară, să zicem ca e prima mea experiență petrecută mai mult timp în afară și nu ca turist, ca să mă conving singură dacă merită să-ți trăiești viața în afară sau în Ro cu bune și rele, chit că alaltăieri credeam ca nu mai pot să produc sunete și că am uitat să vorbesc.
Cam așa am pornit... Vă mai scriu cum continui și cum am sfârșit.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.