Tuesday, July 26, 2011

Cabluri in asfalt

Un pas înainte pentru urbe? Poate... până atunci gropile săpate în fiecare trotuar au fost umplute cu gunoaie și mucuri de țigară. Revenind la un gând mai vechi de-al meu: dă-i românului o groapă sau un loc împrejmuit și în secunda doi cineva va arunca în groapă sau in locu' împrejmuit un ambalaj de ceva. E o lege a universului.
Groapa de la mine din fața blocului are 3-4 zile cred. Azi mi-au căzut ochii pe ea total aiurea și mare mi-a fost dezamăgirea să vad că în locurile unde stau diverși de-a lungu' zilei, deși coșul de gunoi este efectiv lângă, la 50 cm, groapa era plina de gunoi. DE CE??????????????????
Încep să cred că aruncatu' pe jos în România are un substrat social. E un gest care înseamnă mult mai mult decat murdărirea spațiului public, mediului înconjurător, call it whatever, ci și faptul de a demonstra semenilor că tu ești șmecher, puternic, tu nu trebuie sa respecți o regulă de bun simț. E un gest făcut în mod ostentativ, nu involuntar. Lucru care este și mai trist. Actantul știe că este un lucru rău, pur și simplu i se rupe, el simte nevoia să demonstreze că e un rebel.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.