Sunday, October 31, 2010

Tristishor si penibilutz

Cand eram mica am zis ca o sa ma fac traducator ca sa traduc mai bine decat toti retardatii seriale, filme, carti, reviste sau chiar la conferinte.Tin minte ca la nu stiu ce adunare a armatei au gasit un soldat care cica stia si el engleza, si l-au pus p-ala sa traduca ce zicea comandantul... Oh Lord, that was such a fail! . Eram suparata si mi-am zis ca pot s-o fac mai bine. Anii au trecut, am uitat ca voiam sa ma fac traducator (dar aparent tot acolo am ajuns).
Mi se pare incredibil de penibil ca oamenii politici din Romania refuza un translator la conferintele la care participa si straini. NU, ei incearca sa dovedeasca lumii ca stiu engleza, ca sie kann Englisch. Oamenilor, cu engleza voastra nu reusiti sa dovediti decat ca sunteti cretini. Va faceti de rusine singuri si ne faceti si pe noi de rusine. "Uite-i si pe prostii aia din Romania, sunt atat de saraci incat nu-si permit translatori!"
Nu zic ca nu e bine ca stiti si voi niste cuvinte in engleza, bravo! Dar consilierii vostri ar trebui sa va sfatuiasca s-o lasati mai moale asa cu engleza, vorbiti in romana ca se gaseste cine sa traduca. Nu, sa ai un translator la o conferinta nu va diminueaza voua potentza, inseamna ca aveti atata respect pentru voi incat sa nu pareti penibili intr-o alta limba la o conferinta oficiala.
8-|

Saturday, October 30, 2010

More on reclame tampite

Vai lately simt cum creste tensiunea cand deschid televizoru'.
DE CE?
1.Pentru ca e reclama aia la Yoplait difuzata si mi se pare infricosatoare.
2.Pentru ca e reclama aia la Parasinus si vin "vanatorii de raceala" peste mine.
3.Pentru ca e reclama aia la Jacobs in care e un tip pus sa joace rolul unui cretin dar reuseste sa para more than that: un oligofren si iubita-sa din reclama care tipa "MAAMAAAAAAA" de parca e retardata si n-a trecut de varsta de 2 ani.

TRIST.

Van Daler & Low Pressure (feat Natasja Saad) - Real Love

Sunday, October 24, 2010

Good marketing opportunity

Louis Vuitton i salute you!
Am vazut zilele astea la metrou o araboaica avec un val,batic whatever cu sigla Louis Vuitton all over it.
Faptul ca cineva din staff-ul LV s-a gandit la nisha asta este absolut genial! Araboaice bogate care au nevoie de batice d-astea = MONEY!
Superb!

Nu ma intelegeti gresit ca sustin valul respectiv sau ca ador LV dar strategia mi se pare mirobolanta si demna de admirat.

Wednesday, October 20, 2010

Friday, October 15, 2010

Un film si 2 alte observatii

Am fost la Balanta la Cinema Studio. Film vechi romanesc.Personaje HAOTICE, GENIALE! :| Nu inteleg de ce nu mi l-a recomandat nimeni pana acum. Are faze amuzante foarte random presarate.
Merita vazut!!

Mi se pare fantastica reclama de la Rom, strategia folosita este sublima! Pe mine toata nebunia m-a facut sa ma duc sa-mi iau un Rom, eu care nu m-am omorat cu el niciodata. Cum am eu mania cititului pe ambalaj am descoperit ingredientele din care e facuta ciocolata (mai bine nu mai citeam) in 3 limbi: romana, engleza si maghiara. Ma intreb cat succes are ciocolata Rom in Ungaria cu falnicul tricolor romanesc pe ambalaj. Sau maghiara aia o fi pentru ungurii din Romania care refuza cu indaratnicie sa vorbeasca romana? :-?

E o emisiune pe Prima Tv "Cireasa de pe tort" uneori are haz, uneori nu. Subiectul emisiunii e constituit din 4 persoane cunoscute de marea majoritate a publicului, unele fac parte din showbizz, altele doar freaca menta si apar in ziare. Si fiecare persoana d-asta cunoscuta gateste si e gazda celorlalte 3 persoane pentru o seara si fiecare la randu' lui. Ideea e ca acum vreo jumate de an ii aratau pe cei 3 care veneau in vizita la gazda venind cu o limuzina, se lafaiau. Acum, ca e criza, au schimbat treaba cei de la Prima, ii aduc intr-o masina cu 6-7 locuri pe care scrie sigla emisiunii.

Impresii...

...dupa prima saptamana de facultate la care am fost in fiecare zi (ca la prima pe bune nu am prea fost, asta fiind a 2a).
Parca a trecut un mileniu de luni si pana acum.
Imi place ca profesorii toti ne reproseaza ca noi stim doar franceza elevata si ca habar n-avem slang si povesti pentru copii frantzuzesti.
La germana cei 11 avansati au fost bagati la grupele de incepatori si grupa de incepatori initiala de 63 de oameni a fost impartita in 2. Momentan restudiez a 39498324923 carte de A1 de germana. Serios... cred ca sunt la a 4a sau a 5a carte de A1 de cand am inceput sa studiez germana acum 3 ani.Eh macar imi fac sperante ca o sa iau note bune la examenele de la germana vreun an cel putin avand in vedere situatia actuala.

N-am fost in viata mea mai obosita ca acum. De 2 saptamani de cand a inceput facultatea sunt in stare sa cad lata seara cand ajung acasa si nici macar nu am inceput sa invatam serios.
M-am inscris la volei.\:d/ In sfarsit o sa joc! Serios am cautat un club de volei in Bucuresti dar sunt atat de ascunse si doar pentru habar n-am cine incat nu am gasit absolut nimic. :|

Monday, October 11, 2010

Life lately

Long story short: am renuntat la a 2a facultate care de fapt era prima, Geogra- Mediu. Toata lumea ma sustine in acest sens pentru ca majoritatea disapproved from the beginning cu facultatea asta. Mi-am dat seama ca stresu' e prea mare si nu merita momentan. My health is more important. Deci am ramas cu lb straine- traduceri- fr-germ.

Azi a fost prima mea luni de facultate. Cursuri haotice si cat e ziua de lunga.
Am ajuns sa ma doara spatele(pentru prima data in viata nu de la dormit pe paturi aiurea sau nisip) si sa-mi doresc sa stau intinsa si pe o scandura, numai sa stau intinsa doar pentru faptul ca stau mult in picioare si pe scaune incomode. ( Welcome to the rest of your life, some may say.)

Sunt la grupa de franceza avansat pentru ca am dat examen de admitere prin franceza deci se asteapta stuff din partea mea. Ah si azi am aflat ca de fapt ar trebui sa fiu si la grupa de germana avansat which is yey avand in vedere ca eu simt ca n-am mai luat contact cu germana de secole, literally.
Ah si a 3a limba e portugheza, sper sa retin pronuntia and stuff caci ce aud pe youtube nu suna foarte friendly. Adica suna mishto dar ideea unui examen in viitor o face sa para oribil de grea.

Mda azi m-am trezit la 6:30, aparent energica, pentru cursu' de la 8. A lot others after si acum am de la 18 la 20 primu' curs de portugheza, daca se face.

Va las cu melodia asta in portugheza \ :D /( desi nu inteleg nicio boaba din versuri suna catchy).

By the way tipu' mi se pare fantastic, danseaza cum vrea si se pune pe youtube.


AH! Uitasem azi la metrou am vazut un elastic de par cu sigla Lacoste pe el la o tipa in par. Mi s-a parut superb. Frate paliiiiz!