Wednesday, February 24, 2010

Desteapta-te, romane!

Cat de adormiti sa fim ca imnu' tarii sa ne spuna sa ne trezim?
Sincer eu nu cred ca romanii au fost vreodata cu adevarat treji. Si daca pana acum dormeam linistiti, de acum ne vom intoarce pe partea cealalta in somnul nostru adanc.

"...somnul cel de moarte/ In care te-adancira barbarii de tirani!".
Ma, nu stiu daca ne-adancit careva, cred ca asa am fost mereu. Adica poate barbarii de tirani ne-au asezat mai bine perna si au tras paturica peste noi.

"Priviti, marete umbre, Mihai, Stefan, Corvine,
Romana natiune, ai vostri stranepoti,
Cu bratele armate, cu focul vostru-n vine,
"Viata-n libertate ori moarte!" striga toti."

Dragi Mihai, Stefan, Corvine, stranepotii vostri nu-s inarmati, stau pe mess si dau mass-uri cu "apasa pe F5 si-ti va aparea pe ecran numele persoanei de care iti place". Un pic mai flower-power asa, daca ma-ntelegeti.
"cu focul vostru-n vine"... Eu nu cred ca exista natiune mai molatica decat Romania, mai unduioasa, galesa daca vreti. Nu stiu ce au facut dacii si romanii in tufisuri de am iesit noi asa dar tanti Dacia cred ca a fost mai naughty si daca ar fi sa punem problema astfel: Dacia ar fi o caucaziana, nenea Roman ar fi un negru... iar copiii, romanii, ar fi asiatici. :| Spiritu' nostru latin e atat de superficial incat nici macar in trafic nu-l folosim, o injuratura si atat. Daca vine vorba de iatagane, sabii si altele ne referim la alta natie deci ne abatem de la tema.

"Murim mai bine-n lupta, cu glorie deplina,
Decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nost' pamant!"
Oh really... Eu cred ca suntem natia perfecta de condus, mai obedienti decat noi nu gasesti. Altfel, nu-mi explic de ce 50 de ani am ars-o prin comunism, si daca doar comunismul ar fi fost perioada naspa din istoria noastra...
Inteleg ca barbarii de tirani aveau arme poc,poc da' really...atata vreme,nimic ?

Cred ca imnul nostru nu ne reprezinta, achiesez la ideea schimbarii sale, propun asta .

2 comments:

o Hartista said...

daca eram pe facebook ii dadeam like postului tau:))

Fritz said...

Da-mi voie sa te contrazic un pic :D Ziceai ca suntem "molatici", "galesi" etc Ei bine eu nu cred asta! Eu cred ca natia asta a romanilor din contra este barbara rau! Romanul procedeaza astfel: Pune mana pe bata sau pe ce apuca te omoara in bataie mai intai si abia dupa aceea te intreaba de ce te-a batut. Una doua romanul sare la bataie nu stie sa vorbeasca sa discute, pumnul si atat.
parerea mea!

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.