Wednesday, June 10, 2009

Just a simple question of who the fuck am I ?

Some weeks ago am avut un scurt moment de wtf?!

M-am apucat de un serial nou in care o familie eco este ironizata. Si at times ma regasesc in their beliefs si alteori realizez si eu cat de exagerate sunt si i find them quite funny. Ideea e ca au ca filosofie " What would Al Gore do?" ( pe sistemu' "what would Jesus do?").
Azi ma gandeam la multe si si mai multe si it slipped my mind " ce ar crede Al Gore despre asta?"
Alt moment de ?! Decid sa do some little more research on Al Gore. Si citesc eu si dau peste un citat pe care nu o sa-l reproduc exact " ecologia nu e o chestie politica, bla bla bla bla, ci una MORALA."
Si raman din nou uimita. Moral e exact cuvantu' pe care il consider si eu sinonim cu ecologia.

Movin' on, movin' on. Cand am aflat ce crede Fukuyama despre secolul asta, ca o sa fim toti obsedati de calculul economic, problemele consumatorismului si protectia mediului, am avut o reactie de genu' heeeeeeeey!
Mereu am considerat ca trebuie sa consum exact atat cat am nevoie, cred ca inainte sa stiu ca e aia ecologie. Si probabil d-aia as rezona cu socialismul in forma sa utopica. ( Daca ati rezistat pana aici, probabil n-o sa cedati nervos citind asta ).

Cand eram mica ZA cartoon network was my friend si multe alte filme americane. Si nu neg influenta unor idei preluate inconstient si sadite undeva in mintea mea. Sometimes i feel brain-washed. Nu imi dau seama de unde am ideile astea si de ce cred numai in ele de parca m-am nascut cu ele.
And i ask myself... oare am fost brain-washed de cultura occidentala through tv cand nu mai tin minte sau this is really what i believe? Ma intreb asta pt ca the regular romanian citizen ar gandi ceva gen " E o traditie p-aici de cand noi suntem mici
Iubim s-avem dolarii, uram s-avem servici
Ce imi pasa mie de-ncalzirea globala
Vrem dolar, dolar, balenele sa moara de viata usoara
Multe probleme, belele
Pe capu' nostru, vere' " si da sunt versuri din idiotenia aia de Undeva-n Balcani de Puya...( acum realizez cat de mult ma frustreaza : | ).

Si ma intreb daca sunt exact prototipul secolului asta pt ca toate clichee-le ideologice ma reprezinta: being eco dar nu chiar atat de eco like in some parts of the tv series pe care vi l-am prezentat mai sus; feminism dar nu atat de obsedata incat sa cred ca daca esti tipa n-ai nicio sansa sa reusesti, poate doar daca esti mediocra sau ca sutienul e o forma de dominatie a tipilor asupra tipelor :|, really ce tip straight ar vrea ca vreo tipa sa poarte sutien? :| ; incerc sa nu discriminez si sa nu generalizez pt ca fiecare persoana este diferita si chiar cred ca daca vrei te poti indeparta de prejudecatile ce se bat asupra grupului din care faci parte. Pacat ca nu vor multi asta si mediocritatea este suficienta pt ei.

Who am I ?



p.s.: Was nice sa mai aud enervanta replica zilele astea " Da... am citit pe blog" ca la ce feedback imi dati credeam ca blog-ul asta devenit in sfarsit un loc in care sa-mi scriu frustrarile in locul unui caiet. Heck this place had more feedback cand am inceput sa scriu acum 2 ani deci...

1 comments:

Anonymous said...

chestia asta cu ecologia e ca si colesterolul (si acum o citez pe mama) ... nu te doare dar te omoara. Oricat de mult ne-am dori sa fim green adevarul e ca ne-am obisnuit cu un anumit nivel de confort la care nu suntem gata sa renuntam (eu de ex nu as renunta la dusul de dimineata sau la cel de seara, doar ca sa economisesc apa)

Asa ca Al Gore poate are face sau nu ceva, insa el a castigat un Nobel, nu eu

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.