Tuesday, April 1, 2008

Despre alocatie

Alocaţia de stat pentru copil

Copiii în vârstă de până la 16 ani beneficiază de alocaţie acordată de stat.
Copiii care urmează una dintre formele de invăţămant prevăzute de lege beneficiază de alocaţie de stat pentru copii pană la implinirea varstei de 18 ani.
Copiii încadraţi in gradul I sau II de invaliditate, precum şi copiii cu handicap beneficiază de alocaţie de stat pentru copii pană la implinirea varstei de 18 ani.
Tinerii in varstă de peste 18 ani beneficiază de alocaţie de stat pentru copii pană la terminarea cursurilor invăţămantului liceal sau profesional, organizate in condiţiile legii.
Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii şi copiii cetăţenilor străini şi ai persoanelor fără cetăţenie rezidenţi, in condiţiile legii, in Romania, dacă locuiesc impreună cu părinţii.

Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii este de 32 lei lunar, începând cu 1 ianuarie 2008 şi se indexează in condiţiile legii. De la 1 martie 2008, cuantumul acesteia va suferi o noua majorare de 25%, atingând nivelul de 40 de lei.

Acte necesare pentru intocmirea dosarului de alocatie de stat:

  • cerere tip
  • certificat de nastere al copilului nou-născut in original si copie;
  • buletin (carte) de identitate pentru unul dintre părinţi (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie
  • dosar incopciat

Dosarul se depune la Primărie - Direcţia / Serviciul de asistenţă socială.



Informatii luate de aici .

Well , noul sistem de primire a alocatiei este stupid . Toti stim asta .

In februarie postastul nu a gasit pe nimeni din familie pe acasa cand mi a adus alocatia pe ianuarie so... aceasta s-a intors undeva . ( don't know exactly where ) .

In martie cand a venit postasul sa imi aduca alocatia pe februarie hopefully a existat cineva acasa , ni s-a explicat cum sta treaba cu alocatia pe ianuarie si am fost trimisi la ... ( dracu ) ... capatul lu' 104 pe o stradutza dubioasa .

Tatal meu s-a dus sa vada ce si cum la instistentele mele and believe me there were plenty of them . Si a fost trimis sa faca un dosar :-? , sa-l depuna la primarie :> si abia duuuupa sa ajunga aia 300 de mii in manutzele mele . ( ma rog si vreo 20 de mii pe acolo ... dar nu ma astept sa-i primesc vreodata ... lasa si la postas )

So ... ;;) sunt constienta ca sunt doar 300 de mii dar ii vreau pt ca mi se cuvin .
Si poate sunt calica dar vreau reducerile care mi se cuvin mereu ;;) .

Ca sa inchid foarte optimist : IN MORTII MA-TII DE BOU CARE AI DECIS SA PRIMIM ALOCATIA ASA . ;;) MORI ! ;;)

2 comments:

Fritz said...

Pfiu.........bine ca nu am apucat vremurile astea ! #:-S

alex said...

eu cand luam alocatie era 65 000 lei, iar apoi au majorat-o la 120 si erau toti elevii beti tot timpul :D

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.