Thursday, September 30, 2010

Unfortunate

Stiu ca a trecut o groaza de timp de la cazul cu Maternitatea Giulesti.
E o vorba pe care cred ca am auzit-o cand eram foarte mica: in Romania numai bolnav sa nu fii. Ironic suntem o tara de oameni bolnavi si avem nevoie de spitalele noastre prost finantate.

Ce pisici a demonstrat toata nebunia de la Giulesti? Pe langa faptul ca spitalele noastre nu sunt sigure pentru pacienti(vezi copiii aceia care au murit sau trec prin nenumarate operatii acum), nu sunt sigure nici pentru angajati(vezi asistenta arestata). Sincer mie mi se pare ca ea are cea mai mica vina dintre toti cei implicati sau mai putin implicati. E unfortunate ca s-a intamplat pe tura ei dar vina cea mai mare e a cablurilor improvizate. REALLY. Mentalitatea asta "las-o ba ca merge asa a romanilor" simt ca ma innebuneste. Mai trist e ca din cauza mentalitatii asteia au murit atatia copii, parintii nu cred ca si-au revenit sau isi vor reveni vreodata( auzi, te duci sa nasti, sa fii fericita, si spitalul iti omoara copilul,doar prin India s-a mai auzit de asa ceva,ireal), spitalele nici nu stiu de ce institutie apartin sigur si cele care au renuntat sa se mai gandeasca daca apartin de primarie sau de minister isi fac proiecte pentru bani europeni.(macar atat).

Ah si prostia mai mare: romanii sa iasa la pensie la 65 de ani. Pe langa faptul ca de pe la 40 de ani incepi sa ai tot felu' de boli cronice in Romanica aicisha, cine naiba te mai angajeaza la 60 de ani? Ca doar nu dai in cap oamenilor pentru mancare vreo 5 ani de atunci incolo. Ah si unii isi mai puneau problema prin extrapolare ca romanii nu vor mai avea timp ( pentru ca the clock is ticking, death will be nearby)sa calatoareasca in lume, de parca ar avea si bani si ar fi si ai naibii de sanatosi la varsta aia.
Of Doamne.

2 comments:

molecula said...

awww, sweety

AIB said...

:( da, si maikmea mi-a zis ca a auzit la televizor ca astia vor ca din anul 2011 sa muncim si Sambata si Duminica :) chiar nu am ce sa mai zic...

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.