Monday, September 20, 2010

Marti, dupa Craciun si Asfalt tango

Sambata am fost la Marti, dupa Craciun.
Actorii joaca mishto, dar cam atat.
Intalnim aceleasi cadre romanesti, un subiect despre nimic, mai multa reclama ca de obicei, i mean o marca la fiecare 3 minute, ah si uneori nuditate uncalled-for.
Filmele romanesti din ultima vreme m-au facut sa ma intreb de ce naiba ma mai uit la ele si de ce pisici le sustin. Adica, sunt doua tabere mari: cei care se uita la filme romanesti de obicei si cei care sunt oripilati de ideea de film romanesc.
Cam atat. Chiar nu am fost foarte impresionata de el. N-am ramas cu nimic dupa ce am iesit de la film. A, ba da! Mint, filmu' m-a facut sa ma gandesc ca tre' sa ma duc la ikea sa-mi iau niste borcane pentru condimente. Deci, cumva, a reusit sa ma marcheze intr-un fel.

Ah am mai vazut si Asfalt tango azi. N-am fost fantastic de impresionata nici de el. Voiam sa-l vad de mult timp. Am recunoscut o groaza de actori tinerei, filmu' e facut in '95 ce-i drept.
Cam deprimant asa dar creeaza o imagine a anilor de dupa Revolutie care cred ca au fost la fel de deprimanti ca prezentu'.

Am observat o chestie, un contrast intre filmele din anii '90 si cele facute dupa 2000. Primele cam toate dwell upon viata din Romania si anormalitatea societatii noastre dragi. As i said before se incearca creionarea unei fresce a unei societatii bolnave de comunism si care incearca sa se trateze cu pastile de capitalism minimal (20 de ani mai tarziu vedem de fapt rezultatul). Filmele facute dupa 2000 nu au ce sa demonstreze. Au unele reminiscențe amarui ale celor din '90 si incearca sa redea cica societatea romaneasca de azi, care se vrea a fi o societate normala, moderna, ca in vest ba, si nu le iese. Cred sincer ca as putea sa numar filmele noi romanesti bune pe degetele de la o mana, si va asigur: am vazut multe.

Ah si mai sunt si filmele lu' Sergiu Nicolaescu dar alea sunt hardcore si nu pot fi introduse in nicio categorie, sunt nemuritoare. ( Not. :P)

1 comments:

Skandalouz said...

"Filmele romanesti din ultima vreme m-au facut sa ma intreb de ce naiba ma mai uit la ele si de ce pisici le sustin. "

Disagree! In afara de asta, ce film din ultima vreme te-a dezamagit? Sa excludem totusi si Politist adjectiv.

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.