Monday, September 13, 2010

Holiday review

Hmm, ca tot e septembrie si ar trebui sa recomand cate ceva din ce am vazut vara asta.
Anul acesta vacanta mea de fapt a inceput de pe la 1 august ca pana atunci a fost stresu' cu facultatea and shit.
Prima data am plecat la tara, in Moldavia. Unde i got high on greenness, i mean it surrounded me all the time, i wasn't inhaling it or so. Era totul atat de verde. Am si pescuit 12 pesti ;;). M-am jucat cu toate animalele posibile si un iepurash mi-a lins mana cu scopul de a ma roade. N-am mai simtit limba de iepure ever. Am mangaiat si caii pe nasuc, lucru pe care-l fac in fiecare an.
Am ajuns in Bucuresti si am plecat la mare with za him . Am inchiriat ditamai apartamentul in Constanta. I will never forget you big big and full of mirrors apartament! You have my heart. Pe bune, 4 camere, plus 2 balcoane imense si 2 bai. Sincer eu nu pot sa va explic cat de mare putea sa fie apartamentul ala, si PLIN de oglinzi. ;;) Daca doreste careva s-o arda prin Constanta si nu stie unde sa stea, contactati-ma! Am ars-o mostly prin Mamaia in zilele respective. Am incercat melci de mare care nu sunt atat de dubiosi la gust ca si numele. Eu tot nu stiu sa inot. The sun was shining si servirea sucked terribly cam peste tot. Am fost la delfinariu for za first time in my life. Slava Domnului ca aveam carnetu' de elev la mine, 17 lei, adultii trebuiau sa plateasca 35 lei. Sucky business i know. Programul delfinariului nu tine mai mult de 15-20 minute. In primele 10 e un clovn extrem de dubios care face trucuri pentru copii de 5-6 ani si apoi spune glume pentru oameni mari, total nepotrivite pentru numaru' de copii prezent sau bunul simt. In ultimele 10 minute apar 3 delfini tineri, deci abia la inceput cu trucurile. Programul CLAR nu merita 35 lei, sau 17. Inteleg ca tre' sa castige si ei ceva da' nu recomand delfinariul mai devreme de 2 ani, cand delfinii vor fi invatat mai multe trucuri. Ei totusi sunt foarte dragalasi si e amazing sa vezi un delfin atat de aproape.
Am vazut si Cazinoul din Constanta, atat de pacat ca nu e reabilitat. Mi-am luat 3 perechi de cercei si am adaugat un lucru de achieved in viata asta: sa beau cafeaua de dimineata pe balcon, uitandu-ma la mare.
La intoarcere am vizitat statuia lu' Mihai Viteazul. N-o sa ma credeti daca nu atasez si dovada. So here it is:

Imi si imaginez cat de excitati erau aia ca scriau floci pe o statuie. Erau banner-e and stuff all over the place.
Am mai ajuns si la Vadu Oii, cumva total opus locului unde ar fi trebui sa ajungem, adica peste Dunare da' mai spre nord, dupa Giurgeni. Loc intens vizitat for fishing dar eu voiam doar sa casc ochii de data aceasta, dar poate la anu' ma duc si cu o unditza. ;;)
Am ajuns in Bucuresti si am mai frecat menta a bit si am plecat iar la tara in Moldova. Unde se mai duse vigoarea verii si toamna isi cam facea simtita prezenta. Am mangaiat caii si pe urechi. Am vazut un vitzel caruia ii placea sa fie mangaiat si un manz de o saptamana care inca avea traume de la prima furtuna experimentata de domnia sa. Caprele inca ma amuza. Bunica mea la 75 de ani e random si sare coarda. Toata familia ramasese :|. ADORE HER.
Am revenit in Bucuresti si am ars-o iar spre mare, tot in Constanta si Mamaia am ajuns, statiunea fiind pustie. Am dat peste valuri imense si liniste. Am vizitat Acvariul de langa Cazinou de data asta. Intrarea era 7 lei pentru studenti si 14 pentru adulti. Omege! cati pesti erau si melci, si broaste testoase si pisic de mare! Ma mir ca n-am visat urat de la ditamai pestii care se uitau dubios la mine. Abia m-am dat urnita de acolo, probabil as mai sta la fel de mult si a doua oara, ca un copil de 7 ani care e mega fascinat de ce vede. Valurile chiar erau gigantice langa Cazinou. Clar, daca prima data ma gandeam ca vreau sa ma holbez la mare de pe un balcon in timp ce beau cafeaua dimineata, acum chiar trebuie. In cea de a doua zi am luat-o spre sud si am ajuns prin Vama Veche, la fel de pustie ca si Mamaia.
Si da... saptamana asta, miercuri, m-am vazut cu Oreste in Mall Vitan si duminica m-am reintalnit cu el in Vama Veche. Destinul cred ca ne aduce aproape in cele mai random places. Am vizitat Monumentul Tropaeum Traiani si Muzeul din Adamclisi. Intrarea e 3 lei pt studenti si pentru adulti 7 lei. Mi-a placut foarte mult ce am vazut. Pentru pasionatii de arheologie sau daci, this is your place.
Ismaile, cat ai laudat tu sarailiele alea in Toate panzele sus!, ai avut dreptate: sunt ATAT de bune.
Nu mi s-a facut rau in masina which is a big first.
Si cred ca asta e vara mea, urmeaza za facultati and i'm enjoying every moment of vacanta left.

I'm grateful.

2 comments:

Spr1nG! said...

Uite Lyna, o chestie care pe mine m-a cam lasat cu gura cascata. Nici macar nu stiam ca exista atatea lucruri in Romania, daramite atatea lucruri frumoase, intelegi tu. 273 de locuri din Romania

Lyna said...

da, e amazing pagina respectiva. ar fi o chestie sa luam la rand locurile prezentate acolo. :-?

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.