Saturday, March 14, 2009

RIUF and my opinion

Romanian International University Fair  


Pentru ca anul trecut l-am pierdut din motive "lasa esti a 10a... si unde naiba in TNB?", anul acesta am incercat sa nu-l mai ratez. 
Ajung eu la Tnb si vad o coada maaaaareeeee de oameni. Ma gandesc sa ma duc acolo. Intreb si mi se spune ca acolo se asteapta pt bilete. Nu am putut decat sa ma bucur pt o asa mare cerere pt teatru. Sunt sfatuita sa incerc pe la alta intrare. Right choice.  Urc scarile, platesc intrarea, sunt asaltata de plinate. And there i was... ajunsesem la targul de universitati. 

Evident ca juma de Cosbuc era acolo. M-am perindat si mi-am facut o idee cam ce se oferea in mare: engineering, tourism, economics. Yeah.. totally me. Cam not. 
Sustrag niste pliante si decid sa plec. "Mergi drept inainte si a 2a scara la dreapta e iesirea"
Dupa ce am reusit sa ma minunez cat de intortocheat e TNB-u', am reusit sa ies. 

Si pt ca m-am saturat de metrou, am decis sa astept 381-u'. Si cum stateam eu in statie vad o masinutza veche de o mie de ani, vopsita verde aprins, condusa de un moshuletz si inmatriculata MTV. Seemed like a very nice image. 

Si cum imi tot revenea in minte motto-ul targului : PLEACA.STUDIAZA.INTOARCE-TE.SCHIMBA, nu am putut decat sa incep sa analizez. 
Teoretic un motto destul de bun, dar...
De ce ar vrea cineva sa se mai intoarca in tara dupa ce studiaza atata.  Pentru ce? 
I mean... sa zicem ca a trecut deja de bariera "dor de familie si prieteni", de ce s-ar mai intoarce? 
Ce sa schimbe in Romania asta? Cand vezi atatea animale preistorice, egoiste, si concentrate doar pe mancare, futai si cata shmecherie poseda, de ce sa incerci sa faci ceva tu om care vrei sa le fie bine si altora nu doar tie,cand oricum nu poti face ceva ca nimanui nu-i pasa de altii. 
Nimeni n-o sa-ti fie recunoscator oricum ca sacrifici oarecum sansa la o viata in care sa fii respectat de tara in care traiesti si sansa sa ajungi un moshuletz sau o babutza care la pensie calatoreste prin lume si nu sta la coada la medicamente si moare pe o pensie de tot plansul. 


Azi in 133 doi mosi care se intalnisera in autobuz, incepusera sa vorbeasca despre cat de shmen era Ceausescu. 
 
Cica intoarce-te si schimba. 

YEAH... right. Daca as pleca out m-as si grabi sa ma intorc. =)) 

5 comments:

Vilhelm man said...

Iti doresc o primavara frumoasa!

eul liric said...

valy n a mai zis asta o data ? sheesh :|
:))

molecula said...

eu am observat ca mai peste tot oamenii au ajuns ei pentru ei si foarte individualisti, pentru ce ne-am intoarce nu stiu dar majoritatea se intorc dupa o perioada...nust ce sa zic...oricum sistemul de invatamant din afara e foarte diferit de al nostru si mult mai bun iar conditiile de admitere ne dezavantajeaza putin dar doar putin...

o Hartista said...

Ne-am intoarce pentru ca ei au mai multi serial killers fata de cati avem noi in Romanica. I tell you, you don't want to be slaughtered while wandering on those streets...[-( asta daca nu studiezi acolo criminologie sau criminalistica:-? though... Si totusi, I think one might run the risk of being murdered there instead of living here =)) ceea ce este incredibil de trist...

Claudia said...

te intorci pentru ca nimeni si nimic nu iti va aduce inapoi anumite momente...cum ar fi parintii tai au imbatranit,un fir de par alb in plus,un rid in plus,fratii tai au crescut,s-au maturizat si parca nu mai stii cu cine vorbesti! Te anunt eu daca ma intorc sau nu;) wish me luck,16 septembrie bye bye romania

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.