Saturday, February 25, 2012

Teatru si soare

Săptămâna asta am văzut 2 piese de teatru suuuuper tari la TNB.
Prima a fost duminică și se numește "Vizita bătrânei doamne" și o are în rol principal pe Maia Morgenstern. Piesa durează 3 ore jumate cu o pauză mai mult decât decentă de maxim 15 minute. Sunt cam vreo 36 de actori pe scena și cam fiecare zice, cântă ceva. Sunt niște personaje tare tare mișto. Personal cred ca nimeni altcineva n-ar fi putut-o juca pe tanti care e personajul principal al piesei în afară de Morgenstern. Mi se pare că înglobează amestecul perfect de femininitate și autoritate necesar pentru a o interpreta pe bătrâna doamnă care nu e atât de bătrână. N-am mai văzut ever un decor atât de elaborat. Sunt folosite vreo 4 limbi: româna, of course, ceva engleză, franceză și germană, parte pentru care am folosit tehnica de chuchotage (pt cunoscători). Îmi imaginez că pentru regizorul piesei a fost hell cu atâția actori și o scenă atât de complicată. Dar a trecut prin purgatoriu și piesa este pur si simplu heaven. You should see it.

A doua piesă am vazut-o miercuri și se numește "Dineu cu proști". Regizată de și cu Ion Caramitru, Horțiu Mălaele, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea și alții. Piesa durează 1 h 40 min. Este o comedie ce merită văzută. Nu pot să apreciez destul cât de tare e piesa, trebuie să vă duceți s-o vedeți. Ieși pur și simplu cu zâmbetul pe buze după, chiar e o comedie bună.

E soare afară și cer senin. Spring? Is it you already?

În final o melodie pe care am descoperit-o foarte de curând și care îmi place.

Monday, February 13, 2012

Cirque du Soleil and more

Am fost la Cirque du Soleil at last. Când eram mică mă gândeam că va trebui să ma duc prin America pentru a-i vedea, chiar dacă ei sunt din Canada.
ANYWAY. I am glad, someone made it possibile for me to see them in Romania, aicișa la noi. Mă cam luaseră emoțiile când au început acrobațiile. Mi-au plăcut TAREEEEE mult costumele, personal aș vrea să ma îmbrac așa pe stradă. M-a cam dezamăgit lipsa de imaginație și bun simț al unui nene din public. Personal mi s-a părut doar un alt mârlan care a dat 450 ron pe un bilet și atât. Dar a facut mișto clovnul de el pe parcursul spectacolului. Era oare așa de greu să te prefaci că arunci o minge imaginară?! Pe lânga nenea ăsta au mai fost și alți spectatori invitați să improvizeze ceva alături de clovn. Un spectator chiar a urcat pe scenă și cred că s-a prefăcut cu clovnul ăla, s-a trântit pe scenă etc etc vreun sfert de oră... Deci se poate. Nici măcar nu se compară cu nenea care n-a vrut sa arunce o minge imaginară de pe scaunul său din public... Cam jenant... na...

Am terminat sesiuneaaaaa. Nu prea-mi vine să cred că am timp liber și nu mai trebuie să învăț nimic. Pot să citesc ce vreau, să văd ce film vreau. Cred că voi începe cititul cu Paroles de Jacques Prévert (at laaaaast... thankies dear)și voi continua cu mult iubitele mele romane nordice.

Chiar încerc să nu mai fiu stesată și comparativ cu lunile în care am fost angajată și aveam și facultatea chiar nu cred că se compară stresul de acum... I mean nu cred ca e stres, probabil că este the usual disappointment of myself.

Ninge... Chiar nu mi se pare așa grav. De fapt începe să mă cam calce pe nervi disperarea asta generală cu zăpada. Ninge de 3 săptămâni?... Really... Bunica mea îmi povestea că atunci când era tânără ningea din noiembrie până în martie, era zăpada de câțiva metri înălțime și stătea la sat. CINE SE MAI PLÂNGEA?
Nu vă convine vara, nu vă convine iarna... Hotărâți-vă odată...