Sunday, June 19, 2011

Babe proaste

Ok, am ajuns acasă și e televizoru' deschis la știri.
Știri despre babele proaste dintr-un sat.
Sat în care preotu' vechi a fost schimbat cu unu' tânăr.
Babele nebune îl hulesc pe preotu' cel nou, nush sigur daca arunca și cu pietre în el încă, oricum îl înjurau și îl împingeau că ele îl vor p-ala vechi.
Au strâns și semnături. Evident, nu e toată lumea babă proastă din cei care îl susțineau pe cel vechi, da' mă refer la mentalitatea de babă proastă.

Nu te duci la biserică pentru liniște, să asculți pasajele din Biblie, cântece bisericești whatever?
Nush, nu mai practic de ani buni da' mă enervează ipocrizia. Ce dacă frate e unu' tânăr, nu citește la fel din Biblie? Nu cred că ăla vechi era mai sfânt si boteza, cununa și înmormânta fără rezervare și fără să-i dai multe milioane, așa... ca să citească mai cu spor și să pară focused.
Lately, am văzut filmulețu' ăsta:

Ipocrizie.

Thursday, June 16, 2011

Un lift si un gând

Mda... gata sesiunea azi! The pain hope to be over.

The littlest shit teaches me stuff gen: Eu stau la 8 și am un afurisit de lift pe care îl folosesc intens atunci când nu e stricat, căci se strică foarte des în defavoarea mea sau în favoarea...
Ultima dată a fost reparat acum o săptămână jumate. A fost reparat într-un fel încât acum se oprește la parter cu 2-3 cum mai sus decat de obicei. Acum 3 saptamani se oprea mai jos decât cum trebuia. The shit is că mi-e așa de greu să mă dezobișnuiesc să urc în lift cum am făcut-o 15 ani, că de atâția stau în blocu' ăsta, încât nu există dată în care să nu mă împiedic in lift. Acum 3 săptămăni era mai suspect, aveam impresia că o să cad în gol, deci bănuiesc că e un improvement împiedicatul ăsta.

Anu' ăsta am realizat că e foarte, foarte nașpa sa ai dreptate în legătura cu o chestie negativă, fapt ce m-a determinat să ajung să urăsc și când am dreptate în legătura cu chestiile pozitive. Deci momentan trec printr-o perioada de i hate being right.

Anyway a venit vacanța so nothing else matters.

Friday, June 10, 2011

Joys of the block of flats

Azi a fost o zi minunată de stat la bloc. Vecinii de peste stradă au descoperit un balcon și au tăiat o groază de fier cu un minunat aparat. Vecinii de sub mine au dat și găuri în casă, au bătut și cuie în pereți, lemn, țepușe în vampiri toata ziua.
Nu e ca și cum mă simțeam excelent, sunetele astea suave au amflificat starea de bine.
Mai am 2 examene da' simt că sunt la capătul puterilor. Nu se mai termină...

Thursday, June 9, 2011

Lucy in the Sky with Diamonds -The Beatles

ILR si The Catherine Tate Show

Cu ceva timp în urmă am dat peste Institutul Lingvistic Român și am fost destul de uimită că aveau secțiune specială unde puteai să îi întrebi în legătură cu stresurile tale lingvistice și ei îți vor răspunde. Eram destul de sceptică, de unde atâta apropiere între o instituție și un nene cetațean? Adică sună genial și exact cum ar trebui să fie, însă în Ro...
A trecut o perioadă și am avut un stres lingvistic, o propoziție mi se părea că sună aiurea. Bun! Ăsta e momentul să apelez la ILR. Intru în secțiunea respectivă, le trimit întrebarea mea. Dupa ceva timp primesc răspuns în care mi se explica amănunțit că propoziția respectivă e corecta și să nu-mi fac griji.
Este fantastic! Din ce am citit ILR ține de Academia Română și pe acolo își fac doctoratu' lingviștii români, mi se pare super super tare că sunt așa de cooperativi.
Dragi oameni care intrati pe blog-u' ăsta, aduși de google, și care căutați înjurături scrise corect, e ok, e un început... dacă mai aveti si alte nedumeriri apelați si la ILR, chiar raspunde cineva.

Pentru că tot e sesiune, vă mai recomand un serial fooarte funny: "The Catherine Tate Show". Am i bovvered? pt cunoscatori. :P Enjoy.

Thursday, June 2, 2011

Muzica interbelica

De ceva timp am descoperit muzica interbelică românească, mostly romanțe.
Dumnezeule mare! melodiile, versurile, vocile sunt fantastice și e nașpa că nu prea sunt la radio-tv (și n-o să fac o polemică acum despre de ce apare inna la radio si nu melodiile astea pentru că e logic... inna sells), pentru că la fel ca la toate chestiile din România există niște neni care stau pe drepturile de autor și stau și atât. Normal că nu e interesat nimeni să difuzeze romanțele astea dacă n-aude nici naiba de ele. Nu știu câți știu despre Jean Moscopol, Marin Teodorescu, Cristian Vasile sau Titi Botez, merită să dați un search pe youtube, oricum o să pun câteva dintre mai favorites mai jos. Eu am auzit de Cristian Vasile prima dată de la un eveniment de la Ateneu' Român, era un cover al Irinei Sârbu, then youtube youtube youtube și am dat de melodia originală și cu timpul de restu' cântăreților din perioada respectivă.
I believe they're wonderful și slava cerului că s-au păstrat înregistrările.
One night stand anthem from the interwar period:


și


și pe restu' vă las să le descoperiți singuri. :D Enjoy!