Saturday, October 31, 2009

Lately

Has been very very crazy.

Hmmmmm

Am fost ieri la Palatul Sutu pt prima data in viata mea.
Exist de atata timp in Bucuresti si trec almost daily pe la Univ si am vizitat muzeul abia ieri cu diriga si niste colegi.
Nu e Versailles, dar e o mica bijuterie in centrul Bucurestiului si a fost peste asteptarile mele.
Diriga ne-a dat niste flyers ca sa putem completa spatiile libere cu informatii descoperite in muzeu si oricat de nerdy si childish it may sound... we still fell for chocolate. E o expozitie cu tablourile lui Dumitru Berea that i very much enjoyed si muuulte lucruri foarte interesante despre Bucurestiul de alta data. Din cate am inteles e deschis daily pana la 18. Cred ca o sa ma mai duc o data soon.
Una dintre supraveghetoare a fost mai dragutza si ne-a spus niste chestii, restu' erau niste vaci care nu faceau nimic! Niste nesimtite!
Le-am surprins pe 3 dintre ele vorbind, ceea ce m-a facut sa snap a fost replica : "Tanti, ce ti-au stricat astia covoarele!" ( nesimtitii astia de vizitatori) Si Tanti statea ca proasta pe scaun si astepta sa fie platita pt ca respira or so.

Aseara am fost la Teatrul Mic la "Cum iubeste cealalta jumatate". Nu am putut sa nu rad impreuna cu restul salii la muuulte faze. Chiar merita sa mergeti.

Azi veneam de la meditatii si eram in 23 ( SLAVA DOMNULUI CA L-AM PRINS!!). Cum stateam si ma uitam pe geam, cred ca in 5 secunde un motociclist a virat gresit or so... s-a rasturnat cu motocicleta si-a mai fost si aruncat la vreo 2 m in fatza... Bine ca avea naibii casca si a cazut pe burta. Sper ca n-a patit nimic prea grav. N-am mai vazut in viata mea un accident de motocicleta... sau vreun accident auto at all :-? Am fost la 1 m de toata scena, and it all happened so fast. :|:|

Un alt lucru care ma streseaza lately sunt afisele electorale. Alea cu Basescu sunt pt speriat copii, "daca nu esti cuminte, vine Basescu si te mananca!" Just look at them. :|
Mai urasc ca sunt puse pe trotuar si suporturile alea din fier sunt lasate 1 an de zile ca sa ocupe loc pe trotuar, asa, degeaba.

Mdaaa



Sunday, October 25, 2009

Credinta asta

Aseara eram pe la Unirii pe la ora 3 si ce vad eu? Oameni multi multi cumparand icoane...

Azi ora 19, acelasi minunat loc: Unirii pe langa Gogoasa infuriata, un preot vindea Taina Mirungerii cu 1 leu.
Faptul ca el oferea acest serviciu pt 1 leu nu e rau, faptul ca cererea era mare (caci era destula lume care statea la coada) e de blamat.


Tuesday, October 20, 2009

Only not here

Hmm un alt lucru care ma enerveaza este acela ca unele melodii sunt lansate doar in anumite tari, gen available only in the USA, Australia, Japan...
Nu nu e chestie de proxy this time ci melodii lansate in tarile respective si numai acolo, inteleg ca e chestie de marketing da' ce au frate oamenii de acolo diferiti de astia din Romanica din punct de vedere muzical?
Ma rog stiu ce n-au ei... manele...but anyway.

I mean multeeee melodii lansate in USA prind foooooooarte tare la public pe plaiurile mioritice.
Nici macar nu-s melodii care sunt lansate in SUA si dupa 6 luni apar si in Romania, nici macar! Sunt d-alea de care afli accidental dupa o mie de ani. 8-|
Sa mai iau un exemplu fooooarte foarte easy din seria mea dar care sa-mi sustina teza.
Kylie Minogue. Stiu eaaaaasy but wtheck. Anu' asta a lansat ea vreo cateva cantecele, pe fiecare continent unul diferit. :-?
Lykke Li cu Royksopp... only in Japan... hai frate:|


8-|

Saturday, October 17, 2009

=)))))))))))))))

Thursday, October 15, 2009

In city

Recent am aflat despre un forum, pe numele sau : Forum Bucuresti .

Mi-am plimbat si eu ochisorii pe acolo si am gasit cam tot ce ar putea interesa pe un bucurestean dar nu numai, de la recomandari de evenimente unde ar trebui sa existi pana la lucruri foarte utile.


Check it out.


Tuesday, October 13, 2009

Macarale rad in soare argintii

Nu.
Azi ploua.
Si toate macaralele din cartier care se misca aimlessly de la vant nu sunt deloc encouraging.

Saturday, October 10, 2009

Inca mai sper

De ultima data cand am post-at petitia cu disponibilitatea transportului in comun noaptea in Bucuresti si pana acum s-au intamplat o groaza de lucruri.

De atunci am urmat indemnurile si mi-am luat permisu' de condus ca sa renuntz la ideea aceasta ridicola... Auzi Bucuresti cu transport in comun noaptea... da' unde te crezi bah in Sacele ?

Unbelievable or not they have, we don't.

Fritz mi-a adus la cunostinta acest fapt. Daca nu ma credeti pe cuvant, uitati aici dovada clara.

As vrea sa inteleg cum in Sacele e posibil si in Bucuresti nu. Chiar as vrea... astept orice explicatie posibila si promit ca i'll have an open mind about it.


All these things being said, give it another try.

Some stuff

Cum am mereu curiozitati dubioase, azi am ajuns pe wikipedia searchin' " bucharest metro".
And I found this de unde am aflat multe chestii interesante, una dintre ele ar fi ca statia de metrou Timpuri Noi ;;) a fost prima construita din tot Bucurestiul in decembrie 1981.

Atat istoria cat si noile planuri Metrorex sunt foarte interesante, priviti de unde si pana unde sunt noile tronsoane si cand si-au propus sa fie gata.

De asemenea ma intreb cand va fi stadionul Lia Manoliu gata... sau ma rog Lia Manoliu Arena.

Thursday, October 8, 2009

Amintiri din epoca de aur

Sincer, am fost foarte sceptica in legatura cu filmul acesta.
Am vazut afise prin oras pe care erau si vreo 2 fragmente din review-uri ale filmului din ziare straine, exemplu : " hilarious" The Times ; "very funny" The Daily Telegraph.
Si am crezut ca iar isi da vreun strain cu parerea foarte superficial despre niste lucruri tragice.
N-are de unde sa stie, n-a trait aici. Si n-am nici eu de unde sa stiu, n-am trait atunci.
Chiar ma asteptam sa fie un film trist care sa vrea sa fie amuzant cum am mai vazut atatea romanesti lately 8-| , dar n-a fost!

A durat 75 min, dar am fost efectiv socata cand s-au aprins luminile... cum adica ? De ce se aprind luminile? De ce ? Oh nu... s-a terminat, mai vreau!

Cam asta a fost impresia mea de sfarsit.
Am inteles ca e partea I, deci abia astept continuarea. :>

TREBUIE sa-l vedeti!

Go go... hai inchide calcu' si iesi pe usa!

Wednesday, October 7, 2009

Testing

Hmm... I wonder... daca supunem o persoana unui test oare il va trece vreodata?
Oricat de mici ni s-ar parea asteparile noastre de la persoana respectiva nu cred sincer ca va putea ajunge la standardul asteptat ever. And we end a little disappointed.

Of course o persoana poate sa fie way above our expectations, dar in situatia aceasta n-am mai simti nevoia sa-i supunem unui test, nu-i asa?

...


Thus tests are for failing.



Iar aberez. :-?

Noir desir - Le vent nous portera

Enjoy.

Monday, October 5, 2009

Some books to read

Acum ceva timp am comandat niste carti de la Nemira. Printre aceste carti era si Din Tara Magarilor: Insemnari, de Stefan Zeletin si Contesa Dracula, de Javier Garcia Sanchez.

Contesa Dracula este o carte extrem de catchy. V-am mai spus de 3826932 de ori de ea.
Este scrisa si in asa fel incat sa te faca sa vrei sa citesti mai mult dar e si documentata, cel putin bibliografia de la sfarsitul cartii m-a convins.
Este atat de catchy incat am si visat ca eram servitoarea lui Erzsebet Bathory. In noaptea aia n-am dormit deloc bine.


A doua carte se numeste Din Tara Magarilor: Insemnari.
Este foarte foarte scurta, dar o alegorie care mi se pare socant de potrivita pt societatea de acum. E un fel de evergreen caragialian. Fooarte foarte interesanta.

Nu vreau sa va spoil the fun asa ca mai multe detalii nu veti primi.

So uite ca recomand si niste carti nu numai filme.

Enjoy!

Thursday, October 1, 2009

La rentree

Sincer, stau si ma uit pe orar si incerc sa ma decid care zi e mai stresanta ca cealalta. Si nu reusesc.
Oraru' e cat de filologic se poate: engleza, filosofie, latina, istorie, muzica/desen, romana, franceza, engleza, geografie, germana, sport, tic, religie si stiinte.
Toata salata asta amestecata in fiecare zi. Si e tot ce i've ever wanted. But i don't.

Inteleg ca abia am inceput orele si ca ma trezesc iar dimineata si ca e toamna si vine frigu' si ca i swing intre sictir si depresia de toamna si ca n-am idee ce vreau sa fac mai departe si ca ar trebui sa ma hotarasc naibii odata and so on, dar zau as fi in stare sa fac greva impotriva mood-ului meu apatic din perioada asta. :|

Later edit: Ah am fost la Folk maraton aseara. Was lovely, mai putin idiotu' din spate care comenta foarte tare si tipa din fatza care a decis ca apa si sapunu' ii deterioreaza pielea.