Monday, June 29, 2009

Funny the way it is

Ironic cum toti artistii straini despre care se afla ca au legatura cumva cu Romania, au ca mama une bohemienne de pe teritorul Romaniei si atat.

Sunt curioasa daca ceva bun in tara asta a fost facut de cineva care chiar sa fie de nationalitate roman cu ma-sa si ta-su' romani, nu evrei, nu nemtzi, nu rusi, nu nimic. Romani!

Vreau sa stiu doar daca exista ceva pur romanesc in tara asta sau daca am preluat totul de-a gata.

Ah... wonderful day

Azi am inceput minunata zi cu sedinta de condus, a 6a. Viraje dreapta si stanga. O minunatie, m-am invartit 45 de minute intr-o parte si altele 45 de minute in cealalta. Per ansamblu cred ca ma descurc acceptabil, acceptabil nu extraordinar. As putea sa fiu mai atenta si sa nu-mi mai pese ca sunt idioti crizati care claxoneaza ca handicapatii si uita ca si ei au existat pe locul ala si deasupra lor scria "SCOALA". Inca mi-e frica de trafic si tot, poate o sa ma obisnuiesc in curand.


Next on the list am avut norocul sa beau un cocktail facut perfect si barmanii sa nu fie sictiriti in Green Hours.
Am primit a random gift a purse pe care o doream in secret de o mie de ani. Thank you femeie!

Mi-au raspuns cei de la Rosal Group la mail-u' in care le spuneam ofticata ca i-am vazut cu ochii mei cum amestecau masele plastice cu hartia. Am primit mail dupa o saptamana si chiar nu credeam ca cineva o sa-mi raspunda. A fost un raspuns formal si na ce sa spuna si ei, dar le mai dau o sansa.

Am gasit in sfarsit sandale care sa arate acceptabil in Bucuresti. IN SFARSIT! Ma rog... costa muuuult nu ma prea tenteaza sa dau atat pe ele dar unele de bun gust si care sa nu fie fashion in orasu' asta sunt asa de greu de gasit.:| Anu' asta unfortunately gusturile mele nu corespund in totalitate cu trendu'.

Am vorbit pe mail cu un om extraordinar despre o comanda pe care am facut-o azi. Nu credeam ca exista oameni de treaba pe mail. Azi am gasit 2 .

And the day isn't over.

:D


Thank you universe.

Saturday, June 27, 2009

3 minute de Romania

3 minute de la tramvai pana acasa, cateva blocuri, lucruri observate:

Spalatorii din intersectie s-au mutat la spalat geamurile magazinelor. O tipa... de etnie rroma cara o galeata si un spalator de ferestre si intreba la fiecare magazin daca serviciile ii sunt dorite.


A trecut o masina folosita in constructii,imi scapa numele ei acum, caci se construieste un bloc care e cam la 2m distanta de celalalt. Nu exagerez. Si cum trece masina aia vad ca in interior erau toti ursuletzii pamantului si flori artificiale si iedera artificiala. Si era condusa de un tip. :-?

Si am mai mers 3m si iar vad un prezervativ aruncat pe trotuar. Inteleg ca Romania e inapoiata mult in multe aspecte, dar zau n-am mai vazut absorbante aruncate pe geam de vreo cativa ani. Speram ca s-a mai desteptat lumea, aparent prezervativelor inca le place sa zboareeee...

Thursday, June 25, 2009

Wonders of eurosport

Am dat pe eurosport si am descoperit un campionat "olimpic" indian in zona rurala.

Printre probe am vazut si : curse cu niste care trase de 2 vaci, in care vacile erau lovite pt viteza direct cu palma celui care conducea; saritura in lungime pe sol umed; 100m sprint pt persoane intre 60 si 93 de ani, si mosu' de 93 a facut 100 m in 22 de secunde si 23 de sutimi; un om care facea scheme pe 2 cai care alergau; ciclism pe iarba ; sarituri prin inele de foc; joc intre femei kabaddi, ceva gen trante pe iarba plus cat fight; intrecere cu tractoare care scoteau fum negru ( auzi ca si in Romania erau curse de tractoare la Brasov); un mos care mergea pe bicicleta, tinea o scandura pe cap si rotea o sabie in timp ce mergea; oameni care tineau biciclete cu gura; ridicau pietroaie legate fooooarte mari la 75 de ani; kabaddi masculin; hockey pe iarba; gimnastica pe iarba; pluguri tinute in gura; tractoare trase cu gura; un om sarea pe altul mai gras intins pe iarba; un tractor trecand peste un om ca proba; tragerea unei franghii de 2 echipe ; incarcarea unor saci intr-un camion ca proba; scheme pe motocicleta.

De precizat premiul cel mare pt moshuletzii alergatori era de 2 dolari.

WOW.

Tuesday, June 23, 2009

Pure bliss

Allah, Allah, Allah


Metallica and San Francisco Symphony Orchestra - For whom the bell tolls

^:)^


Sunday, June 21, 2009

Fashion... la romani

Sincer i don't get it why designer-ii romani de haine, papuci etc etc atunci cand sunt bagati putin in seama simt nevoia sa creeze tot felu' de chestii care se vor excentrice si originale si iese un kitsch colosal. :|

Sheesh ce complexati. :|


Friday, June 19, 2009

Thursday, June 18, 2009

Minunatul Bucuresti

Mda... a few hours later m-am inscris la scoala de soferi. Cica maine la 8 dimineata incep. Deci wow.

Si pt ca aceasta scoala de soferi e undeva intre Piata Sudului si Aparatorii patriei am o groaza de variante de ajuns de la mine de acasa. Asadar, iau eu frumos tramvaiul 30...si 4 :> pana la Mr Bricolage si cum un tramvai 19 tocmai trecuse am decis sa o iau frumos spre casa pe jos.
Imi iau si o inghetzata. Totul parea perfect. Merg merg merg si dau peste un mos care actually pooped on the sidewalk. Trec de parca ma lovise careva in cap si nu imi revenisem inca.

Ceea ce n-am inteles e de ce la 3 m de omu' ala statea altul pe o banca si de ce toti oamenii care veneau din partea opusa nu pareau uimiti de priveliste. Mai merg merg si dau de tot felu' de personaje dubioase. Dupa intamplarea cu za mos care really made my day incepusem za rad cand mai vedeam ceva dubios. Cand credeam ca am vazut destule de prin Bucuresti... uite ca nu e asa.

Si cum am mai explorat azi Bucurestiul am observat si mai multe blocuri construite sau in curs de construire. Si ma gandesc cum naibii sa n-ajungi scelerat de la atata zgomot, STRES.
Sincer acum ce naibii il poate opri pe un om sa nu cedeze nervos daca aude zgomot cand ajunge acasa de la blocul care se construieste la 3m de fereastra lui de la bucatarie, noaptea se schimba bordurile de langa bloc, dimineata iar zgomot de la blocul in constructie, miserable job si trafic frumos?


At last.

Am scapaaaaaaaaaaat.

Vacantaaaaaaaaaa ;;)


Hmmm... now what?

Tuesday, June 16, 2009

Well,

mdaaa
Indiferent ce as face daca imi piere chefu' intre timp oricat as dori sa duc ceva la capat nu reusesc. Nu imi mai pasa ca la inceput, ajunge sa-mi fie indiferent si asta e.
La aceasta nepasare adaugam superficialitatea mea si faptul ca ma bazez pe inspiratia de moment.
Rezulta rezulta... reteta pt mediocritate.
8-|



Nu sunt deloc optimista in ceea ce priveste examenele de maine. :D


Friday, June 12, 2009

Aici e, aici nu mai e

Si da... azi a fost ultima zi din a 11a. S-a mai dus un an asa tzop tzop ushurel.
Anu' asta a fost o vacantza continua, ok... sute de mii de exercitii pt CAE si meditatii franca si germana dar nu pot sa spun ca a fost asa un stres teribil si insuportabil... doar plictiseala.

Si cum a fost o vacantza continua... i've managed sa am cea mai mare medie de cand sunt in liceu. E ironic cum atunci cand nu te stresezi prea mult cu totul reusesti sa cumva... "castigi"... Defapt n-am castigat nimic, mi-am luat atatea note si implicit medii degeaba, atatea ore nefacute, profi sictiriti, aiureala. Cica " clasa 11 u1...premiantii... care s-au luptat atat de tare pentru primele locuri" pfffff zau de s-a stresat careva care a luat premiu. :|:| Ma rog... poate mai sunt 2-3 exceptii dar majoritatea nu s-au stresat deloc. Ce relativ este totuuuul. Note... vai anu' asta i've witnessed cele mai stupide moduri de a evalua cunostintele acumulate, cele mai stupide... care nu au ajutat la absolut nimic. Bine, poate doar la niste pariuri pierdute de mine... dar nu e vina mea ca profii nu au corectat tezele ci doar s-au uitat la nume. :D

Ajunsa acasa mi-am pus diploma la loc cu celelalte luate de prin clasa intai ( nu a intaia!!!) si pana acum si evident ca m-am uitat peste ele si mi-am adus aminte cum era acum mult timp. Damn it poezia aia din clasa a 2a tot n-am gasit-o. E mandria mea artistica... nu pot demonstra lumii cat de poetesa sunt... =((

Si cat de trecatoare sunt lucrurile astea. Si cum iti pasa doar pana in iunie indiferent de ce ai spus inainte.


Maine am proba de speaking la CAE si miercuri restul probelor si scaaaaaaaaaaap. Cred ca dupa examenu' asta daca o sa-mi mai ceara cineva sa fac vreun speaking, reading o sa-l musc, bine si writing-uri... dar cred ca voi mai fi obligata sa fac. Anyway, va fi bine. Bafta si voua oameni colegi care va perindati pe aici.

Wednesday, June 10, 2009

Just a simple question of who the fuck am I ?

Some weeks ago am avut un scurt moment de wtf?!

M-am apucat de un serial nou in care o familie eco este ironizata. Si at times ma regasesc in their beliefs si alteori realizez si eu cat de exagerate sunt si i find them quite funny. Ideea e ca au ca filosofie " What would Al Gore do?" ( pe sistemu' "what would Jesus do?").
Azi ma gandeam la multe si si mai multe si it slipped my mind " ce ar crede Al Gore despre asta?"
Alt moment de ?! Decid sa do some little more research on Al Gore. Si citesc eu si dau peste un citat pe care nu o sa-l reproduc exact " ecologia nu e o chestie politica, bla bla bla bla, ci una MORALA."
Si raman din nou uimita. Moral e exact cuvantu' pe care il consider si eu sinonim cu ecologia.

Movin' on, movin' on. Cand am aflat ce crede Fukuyama despre secolul asta, ca o sa fim toti obsedati de calculul economic, problemele consumatorismului si protectia mediului, am avut o reactie de genu' heeeeeeeey!
Mereu am considerat ca trebuie sa consum exact atat cat am nevoie, cred ca inainte sa stiu ca e aia ecologie. Si probabil d-aia as rezona cu socialismul in forma sa utopica. ( Daca ati rezistat pana aici, probabil n-o sa cedati nervos citind asta ).

Cand eram mica ZA cartoon network was my friend si multe alte filme americane. Si nu neg influenta unor idei preluate inconstient si sadite undeva in mintea mea. Sometimes i feel brain-washed. Nu imi dau seama de unde am ideile astea si de ce cred numai in ele de parca m-am nascut cu ele.
And i ask myself... oare am fost brain-washed de cultura occidentala through tv cand nu mai tin minte sau this is really what i believe? Ma intreb asta pt ca the regular romanian citizen ar gandi ceva gen " E o traditie p-aici de cand noi suntem mici
Iubim s-avem dolarii, uram s-avem servici
Ce imi pasa mie de-ncalzirea globala
Vrem dolar, dolar, balenele sa moara de viata usoara
Multe probleme, belele
Pe capu' nostru, vere' " si da sunt versuri din idiotenia aia de Undeva-n Balcani de Puya...( acum realizez cat de mult ma frustreaza : | ).

Si ma intreb daca sunt exact prototipul secolului asta pt ca toate clichee-le ideologice ma reprezinta: being eco dar nu chiar atat de eco like in some parts of the tv series pe care vi l-am prezentat mai sus; feminism dar nu atat de obsedata incat sa cred ca daca esti tipa n-ai nicio sansa sa reusesti, poate doar daca esti mediocra sau ca sutienul e o forma de dominatie a tipilor asupra tipelor :|, really ce tip straight ar vrea ca vreo tipa sa poarte sutien? :| ; incerc sa nu discriminez si sa nu generalizez pt ca fiecare persoana este diferita si chiar cred ca daca vrei te poti indeparta de prejudecatile ce se bat asupra grupului din care faci parte. Pacat ca nu vor multi asta si mediocritatea este suficienta pt ei.

Who am I ?



p.s.: Was nice sa mai aud enervanta replica zilele astea " Da... am citit pe blog" ca la ce feedback imi dati credeam ca blog-ul asta devenit in sfarsit un loc in care sa-mi scriu frustrarile in locul unui caiet. Heck this place had more feedback cand am inceput sa scriu acum 2 ani deci...

Monday, June 8, 2009

Ups and downs

...in my neighbourhood lately:

Up: Omu' care strangea vineri dimineata dupa catzelul sau mult iubit.

Down: Vaca nedomesticita din blocul vecin care se piaptana acum pe balcon si-si arunca paru' pe geam.



Saturday, June 6, 2009

Flowers suicide 2

Am ajuns sa alerg cu floarea aia din ghiveci care decide sa moara prin casa in functie de pozitia soarelui. 

Pe instructiuni spune ca nu trebuie sa cada lumina soarelui direct pe ea.  

Ieri cred ca a avut 4 locuri in care a stat. 

Eh... 

Wednesday, June 3, 2009

Flowers suicide

Asa stateam eu si ma gandeam ca daca nu voi avea chef peste destui ani sa iau un pet copilului care o sa ma bata la cap ca vrea ( desi most probably o sa-mi iau o pisica ;;) ) o sa-i iau o floare  sa aiba grija de ea asa vreo cateva luni ca sa prove to me ca e in stare sa nu lase animalu' sa moara de foame. DE CE? 

Pentru ca nu-mi imaginez cum pot florile luate frumos in ghiveci de la florarie sa traiasca mai mult de o saptamana. :|  

E ca si cum isi injecteaza zilnic vreo substanta ce e menita sa le puna capat zilelor. :| 

Nu imi dau seama ce fac gresit. Zau. 
Am citit instructiunile: s-o ud de 2 ori pe saptamana si s-o tin intr-o zona cu lumina indirecta, semi-umbra.  
Bun zis si facut. 

O saptamana - doua mai tarziu arata de parca n-am facut ce scria pe instructiunile alea deloc. 

Ah si imediat dupa ce le cumperi florile alea nu mai arata la fel, ori se usuca ori cresc putin. 
A mea e indecisa ( ca mine :)) ), nu stie cum vrea sa fie uscata sau sa se dezvolte. 

Cred ca florile astea se sinucid la scurt timp dupa ce le cumperi special. O fi strategie de marketing ? 

Monday, June 1, 2009

About dreams

Hmm... ma uit in jur si vad putini oameni care isi urmeaza visul no matter what si ii apreciez extraordinar de mult pentru curaj. 

Acum tocmai a fost o stire cu Sergiu Nicolaescu, iar s-a operat. Si ma gandesc eu asa... tring omu' asta si-a trait viata. A facut ce a vrut indiferent de ce credeau ceilalti. 
Tataie, lasa-ne, hai gata!  
Nimic. El a continuat. Si desi filmele lui poate nu sunt extraordinare, totusi a infaptuit ce au  vrut muschii lui. :|  
 
Cine poate sa mai spuna ca are atatea zeci de filme la activ?  

Nu credeam ca o sa ajung sa cred asta ever dar il admir pe Sergiu Nicolaescu for his tupeu. :| 

Some other things

1. 
Ieri au venit la usa mea iar martorii lu' Iehova sa ma aduca pe calea cea dreapta. Deschid eu usa si vad 2 femei cu niste voci extraordinar de calme si feerice si imaginea era a bit eery, pareau sa aiba aure ( well cred ca la asta a contribuit si geamul din spatele lor ). 
Si intrebau de mama( ii stiau si numele:|) ca cica au mai vorbit cu ea despre Biblie si ca o saluta nush ce si imi dau o revista " in caz ca vrea mama ta sa citeasca si vezi ca au un articol si pt adolescenti". Great. Pleaca ele, deschid revista si era evident all american, desene cu pastori negri fotografii cu familii fericite si mesaje idioate. Riiiiiight. 

Crescand in familia mea si in Romania, am fost facuta sa percep sectele religioase drept spaima pe pamant. Si totusi ma intreb daca sunt atat de creepy cum de femeile alea pareau atat de impacate si vorbeau chiar mai peaceful decat un psiholog care a fost si el pe la niste sedinte de psihoterapie la viata lui. Si la urma urmei ce deosebeste o secta de o comunitate religioasa mai numeroasa... numarul adeptilor si  momentul cand au aparut?
SÉCTĂsecte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepţii unei doctrine (filozofice sau politice)
Daca iei fiecare religie la analizat vezi ca mai toate au pornit cam de la aceasi idee. Hmm...   Inca n-am ajuns la o concluzie. 


2. 
Eu chiar nu sustin fat-feminism-ul. Da, mainly because i'm not fat. Dar zau decat sa incerce sa ma convinga atata lume ca exista frumusete intr-o persoana overweight mai bine ar incerca sa slabeasca. Of course there is beauty, dar nu restul lumii iti sunt dusmanii, zau kilogramele alea in plus nu iti fac prea mult bine din punct de vedere medical. So... it's not really me that needs doing something about something. Spuse fiinta limitata in gandire. 

3. 
E atat de bine sa fie vara si soarele sa rasara mai devreme. Acum cand ma trezesc la 6 nu imi mai vine sa plang de oftica, e ca si cum m-as trezi mai tarziu deci psihicul meu nu mai este macelarit de ideea trezitului cu  noaptea-n cap mainly for nothing.  

4.
Ah si revin cu "have mercy for za pinky toe!". Mi-e mila zau de pinky toe cand il vad schingiuit in toate sandalele posibile. Frate da-o naibii de moda, nu te doare?  


Maine cica ploua iar.