Saturday, February 28, 2009

Some stuff... happy mostly

Hmm am fost aseara la Opereta la  Broadway Bucuresti , o experienta tare draguta. Biletul cu reducere n-a fost mult deloc.  A fost prima data cand am gustat opereta si am gasit-o mult mai usor de digerat decat opera.  Spectacolul acesta este o amestecatura de mai multe dupa cum puteti vedea pe adresa so cred ca a fost o alegere buna pt inceput. Doresc sa repet experienta si v-o recomand si voua. 

Further more, am citit La vulturi de Gala Galaction in sfarsit!! Si mi se pare ataaat de tare nuvela, nu stiu de ce n-am citit-o mai devreme. Cred ca are vreo 15 pagini,depinde de font.  In caz ca mai exista fiinte care n-au citit-o, desi ma indoiesc, v-o strongly recomand.  


Azi in tramvaiul 27 spre casa dupa ce veneam de la franceza, 3 cocalari se pun in mijlocul tramvaiului, vorbind tare si avand manele. "Stai ba aici ca am chef sa ma cert cu cineva". Am incercat sa-i ignor desi voiam sa citesc ceva.  Au mai trecut minute bune si ei tot faceau circ. Rabdarea mea scadea invers proportional cu dorinta de a scoate o arma si de a-i impusca fara mila.  ;;)

Azi in 133 spre casa dupa ce veneam de la engleza, 2 persoane mai bronzate doreau sa ciordeasca ceva de pe unde se putea. Norocul meu e ca i-am vazut la timp. Tipei de langa mine ii deschisera un buzunar de la rucsac.   


Uitati si o obsesie muzicala:  ;;)  
 


Diseara ma duc la Gala folk, in sfarsiiiit. \:d/  

Ah si m-am apucat de Daria , sa vad si eu episoadele in ordine. Cat imi mai placea cand o vedeam pe mtv... Va recomand si asta.:))


Thursday, February 26, 2009

Another day, some other misery

"A-nceput de ieri sa cada cate-un tramvai,/Acum a stat" 

S-a mai intamplat acum jumate de an sa deraieze un tramvai la intersectia de la 11 iunie, era sambata dimineata si aveam germana. 
Azi a mai deraiat un tramvai la intersectia de la 11 iunie, era joi seara si aveam germana.  
Un lucru dubios e ca era un 32 pe alt traseu, nu prea inteleg de ce though. 
Era rupt in 2 si roz si oameni multi se holbau. 

A trebuit sa cobor din tramvai si sa merg o statie pe jos pana la Unirii. Era si timpul sa cobor sa nu mai aud pitzipoancele alea proaste vorbind de cate absente si-au luat in ziua respectiva si ca maine nu mai servesc scoala ca au avut destul pe saptamana asta, ca s-au batut cu nush cine si cate perechi de blugi si-ar lua cu 5 milioane pt CAE..."Doamne fereste?ai innebunit? nu-mi trebuie mie examen la engleza". Intr-un fel e mai bine... nu cred ca stia sa lege 2 cuvinte corecte in engleza oricum. 

M-am saturat de pitziponcoshenie si cocalarism. What the hell happened with all the normal people? Defapt ei sunt cei normali... Ce s-a intamplat cu oamenii cu bun simt? I-au furat extraterestrii?  


P.S.: De ce 2 prieteni/2 prietene simt nevoia sa se imbrace la fel? Sa-si vopseasca parul la fel?Sa arate la fel?  

Saturday, February 21, 2009

Me and the world

Ies frumos azi din casa si ajung la lift. 3 oameni care inchiriasera apartamentul de langa mine existau si ei pe acolo si aveau intentia de a lua liftu'. Bun 4 oameni... 1 lift... promitator. :> 
Evident ca liftul nu voia sa porneasca asa ca i-am explicat omului din fatza mea ce trebuie sa faca so that the elevator would do somethin'. Omu' face ce-i spun, insa ramane crispat.  
Merg eu pe strada spre metrou, trec de o biserica, ajung la o trecere de pietoni mareee pe care un taximetrist si un om cu masina se certau. Omu' cu masina voia sa bata taximetristul, ala nu cobora din taxi si a reusit sa plece. After that se trezesc inca 2 taximetristi "ce ma? ce te iei de el? nu vezi ce bou esti? vrei sa ma bati te dai jos din masina" 
Am plecat. 

Merg 3-4 metri, dau peste unu' de pe trotuar care striga peste vreo 2 masini"BAAAA NU M-AI SUNAT!". 

Ajung la metrou si tigancile de la Timpuri Noi care au in fiecare saptamana alt text scris pe carton se iau de mine sa le dau bani. 

Cobor scarile, ma asez pe un scaun. Langa mine vine o tipa la vreo 40 de ani. Ii suna telefonu' si incepe sa tipe " Am prins-o pe Cristina facand ce face dintodeauna! Nu mai rezist! Nu vreau sa ma mai cauti vreodata! Lasa-ma! Nu ma mai cauta!!!!!" si inchide telefonu' plina de nervi, credeam ca mai are un pic si tipa si la mine. Din cate am inteles era ceva work-related.  

Si uite asa am ajuns sa ma intreb daca eu sunt dubioasa sau Romania asta e un intreg freak-show. Deja ma simteam intr-o lume cu fiinte supranaturale.   



So... am i? 

Wednesday, February 18, 2009

Cautarea fericirii sau a unei casierii de bilete

Ieri mi-am luat in sfarsit bilet la Gala Folk ,  i am really eager to go, sooo... am renuntat la vreo 2 saptamani de frecat menta prin oras sau vreo cateva oje, niste cercei si o crema de maini. Asta e deja crunt cand vine vorba de persoana mea. 

Rezerv vineri 2 bilete pe site si selectez ca sa le ridic eu de la casierie. 
Buuun. 
Contact casierie.. Ibis Gara de Nord. 
Well, daca nu stai pe la Gara de Nord, daca n-ai treaba cu Gara de Nord mai mult decat luatul unui tren sau daca chiar n-ai habar, e o treaba destul de grea sa gasesti casieria aia.  
Noi am ajuns la Gara, ne-am plimbat prin ea, am intrebat un paznic care habar n-avea pe ce planeta e, si pana la urma un taximetrist ne-a explicat ce ea aia "ibis". 
Tananana... un hotel.  Ajungem noi in fata hotelului, eu ma uitam ca vitzelu' la poarta noua, de prietena cu care eram nu garantez, si decidem sa inaintam caci un portar nu exista prin zona. 
 La intrare si e o pancarda" casieria bilete.ro". Ne uitam in stanga in dreapta... nimic. Intram in hotel. Ajungem la receptie si ne indruma un domn spre "casierie" aka. un birou langa un perete in hol.  Intr-un sfert de ora era si casierita acolo, destul de sictirita dar  am reusit sa ne luam bilete.  

Eu nu inteleg ce cauta o casierie de bilete intr-un hotel. Si mai ales asa... un birou si un scaun puse asa tam-nesam in drumu' oamenilor.


Tuesday, February 17, 2009

Poveste la scara C

Am vazut aseara pt prima data scurtmetrajul asta si mi se pare foaaaarte tare, so i'm sharing :

Enjoy. 




Monday, February 16, 2009

Marie Taillefer

Rasfoind o alta revista photo , am descoperit-o pe Marie Taillefer. 
I love her art! 





Here are some other links with photographs. 





Enjoy.

Friday, February 13, 2009

Nujabes - Feather

LOVE. 

Enjoy!


Thursday, February 12, 2009

Mai multa frustare

In ultima vreme am avut un noroc inimaginabil sa prind tramvaiul 23 spre si dinspre meditatii. 
Azi a intarziat tramvaiul vreo 6 minute cand il asteptat spre meditatii, dar am ajuns perfect la 16:26 in Rahova. La plecare in schimb... am pierdut 23u'. Si uite asa am asteptat 20 de minute in FRIG FRIG FRIG. ;;)
 Langa mine mai era un tip destul de calm care asteptase in acelasi timp cu mine acest mirifc tramvai, in timp ce mie imi venea sa apuc gardul din spatele meu si sa ma manifest ca o maimuta. 
 Teoria mea ca si tramvaiul 8 vine greu s-a spulberat total in timp ce prin fata mea se perindau vesele atatea tramvaie 8 si nici un 23! 
In schimb teoria ca sunt doar 4, maxim 6 (sasa) tramvaie 23 pe toata ruta incepea sa prind din ce in ce mai mult contur. E o ruta groaznic de lunga... Titan- FERENTARI!! Imaginati-va asta, si doar 4-6 amarate de tramvaie in traficul din capitala. Isn't that nice. DOMNILOR, VA ROOOOG! Suplimentati numarul tramvaielor 23.  
E absolut stupid, ruta asta atat de lunga si atat de putine tramvaie, si ruta tramvaiului 32 care e atat de scurta si are un numar atat de mare de tramvaie. 
Asta e frustrare d-aia de om chinuit, banuiesc ca daca n-aveti nevoie de tramvaiul 23 nu va pasa. Inteleg. 


In principiu eram de acord cu graff-urile prin oras. Zau, e cool, uneori inveselesc privelistea. 
DAR! Cand mazgalesti doar de dragul de a mazgali, iarta-ma, dar du-te tareeeee si nu te mai intoarce. 
Exemple de idiotenii scrise pe cladiri: 
Pe Lipscani " War is shit, rub your clit." I must be retarded, dar nu prind legatura dintre activitati sub nicio forma. 

"Justitia e ineficienta."  Si? Toata lumea stie asta si ce poate sa faca? 

"Homeless people" SI???????  

Sau nenumaratele semnaturi care nu inseamna decat faptul ca acum numele prostilor sunt scrise pe toate gardurile cu spray. Incompetenti care indraznesc sa se numeasa graffer-i si  nici macar nu stiu ce e aia arta. 



AH. P.S.: Azi mi-am scapat umbrela pe jos in 133, aglomeratie, abia te tineai pe picioare in modul in care soferul conducea si totusi un domn in varsta a vrut sa ma ajute. Mi s-a parut un lucru worth telling, exista si persoane trecute de o anumita varsta care nu isi insusesc o nesimtire justificata in viziunea unora de varsta inaintata. 

Monday, February 9, 2009

About neighbours

Din epopeea "Vecinii apar in cele mai dubioase momente" :

Zilele trecute ma gandeam sa gatesc aka "fa-ti ceva ca mori de foame", si cum pregateam ceva ma gandeam : "hai ca ar fi culmea sa fie vecinu' de peste strada pe balcon si sa fumeze sictirit"... Milisecunda 2, ridic ochii, era acolo. :| Nu stiu sigur daca m-a vazut dar in mod cert putea.

Zilele trecute aveam chef sa dansez. Pun o melodie si incep sa dansez in genul ala de nobody's watching so do the monkey dance. Ma uit in spate... vecinu' de peste cealalta strada se uita. Dar am continuat sa dansez. \:d/

Zilele trecute am vazut The Fountain . E absolut divin filmul. DIVIN! Darren Aronofsky e regizorul si omu' asta e genial! Ah mai contine si un Hugh Jackman ( one of my favourites) si o Rachel Weisz.   Nu  cred ca am mai plans in halu' ala la un film de muuuult. Si evident ca eram rosie la fata, ochii vai de ei, paru' prins neglijent. Am o sclipire de geniu sa incerc sa ma calmez. Suna un vecin la usa. :| 

De-a lungul timpului am observat o deosebita placere a oamenilor de a sta cat mai naked around house, nu conteaza ca au copii prin zona sau e cald in casa sau nu. And i don't quite blame them. Dar  ma gandesc totusi cat de repede iau ceva pe ei oamenii aia in caz ca suna cineva la usa... ca banuiesc ca se imbraca atunci, because we all need to keep the image as proper as can be. But i know... the truth si nici macar nu-s voyeur-ista. E doar ... soarta care ma aduce in cele mai nepotrivite momente la geam. :D 

Neighbours...
 

Sunday, February 8, 2009

Marina Voica - Fetele cu ochi albastri

Thursday, February 5, 2009

Political views

Am si eu o obsesie venita din prea multa curiozitate, sa ma uit pe wikipedia pentru ORICE.  
Si uite asa vad eu la multi cantareti mai mult sau mai putin seriosi: POLITICAL VIEWS. 

Vad asta, maaama ce seriosi sunt, ce shem... si citesc... 
Si la TOTI scrie ca tin cu Obama sau s-au certat cu nush cine din politica pt nush ce versuri. 
Dar faza cu Obama ma termina efectiv. Nu mi se pare ceva atat de extraordinar, oare cati l-au votat pt ca stiau exact ce doctrina sustine Obama si nu pt ca era negru si ca na, voiau o schimbare. 
Zau inteleg ca a studiat la Harvard si ca e smart and all dar nu mi se pare ca e salvatorul planetei. 
Mda pana acum Obama mai degraba  e rockstar decat presedinte. 

Cica political views... :| ... oh paaaaaaliiizz!
 
8-|
 

Tuesday, February 3, 2009

Lately stuff

Am descoperit un local foarte foarte foarte tare. Interbelic is its name. Tocmai s-a deschis. E in gangul de langa Ollie gang shop de pe Lipscani. Hmmm l-am descoperit pe cand afara ploua si inauntru nu era multa lume dar aveau un bar atragator so what the heck. Au vreo 4 barmani, din cate am vazut, foarte sociabili. E un loc dedicat muzicii bune, ambientului chill si cocktail-urilor. So, fani cocktail-ieni this is your place. Ah, in meniu au zeci de cocktail-uri cu preturi de 15  si 20 lei . Nu conteaza daca ai marunt... nici nu-ti cer :)) Ah si vreo 6-7 beri la 7-8 lei. Dar vazand atatea cocktail-uri, berile alea vin cam dubios in meniu pe ultima pagina, uitate de lume.  Merita vizitat. Apropo, e cam mic so faceti-mi loc la masa in caz ca ne intalnim pe acolo. 

Am terminat Pushing Daisies. E foarte tare facut, e dulce, e colorat, si are una bucata Lee Pace ( :-" ). Va trebui insa sa aveti o placinta sau o prajitura langa in timp ce va uitati pentru ca s-ar putea sa nu rezistati vazand atatea chestii delicioase =P~.  


I miss summer si vreau sa vad rezultatele la mock-ul pt CAE.