Monday, September 29, 2008

Something's not right

De ceva zile nu se mai intampla nimic fabulos in viata mea. :-? Nu ca s-ar intampla dar totusi cumva eu fac si faptul ca a cazut o scobitoare de pe masa sa sune ca un eveniment de reala importanta si eu ma intreb uneori cum fac asta, dar! nu aceasta este problema ca pot sa bat campii intr-un mod bombastic.

Problema e ca nu mai cad scobitori de pe masa if you get the idea.

Nu ma mai oftica nimeni in 133. Dimineata sunt prea adormita sa-mi dau seama si la plecare prind loc liber deci nu ma mai intereseaza nimic.

Trezitu' asta de dimineata ma termina pur si simplu din toate punctele de vedere. Am ajuns sa ma culc la 10:30-11 seara ca mai mult nu ma tin bateriile deci ... wtf?

Cartile ma asteapta sa le citesc... intr-un fel nu sunt chiar atat de obligata sa le citesc. Defapt sunt dar nu e ca si cum as da examen din ele la sfarsitu' saptamanii.
Dar sictirul produs de toamna asupra mea e imeeeeeeeens.

Hai sariti-mi in cap si spuneti-mi ca va place toamna la nebunie. Well e frumoasa in anumite ipostaze but most of the time ma deprima si sictireste si mai mult.


Mda talking about nothing... Too sleepy, too sicty. Prea mult gri in Bucurestiu' asta.

Sunday, September 28, 2008

One flew over the cuckoo's nest

Desi il am de cateva luni in calc, dupa cateva incercari am reusit sa-l termin de vazut.

Filmul este din 1975 si since then a castigat 5 premii Oscar.

Pentru fanii Jack Nicholson, his performance worths seeing the movie. A fost oarecum refreshing sa vad un film cu un Jack Nicholson tanar, desi nici in film nu era chiar tanar la 38 de ani, insa comparativ cu varsta sa actuala(71 de ani) e ceva.


Fiecare actor din film joaca outstanding, printre acestia puteti sa-i intalniti Danny de Vito sau Uncle Fester pt fanii familiei Addams :X

Personally i liked a lot Brad Dourif's performance too.

Daca as fi stiut sfarsitu' clar nu ar fi fost un film la care m-as fi uitat in mod obisnuit.

There was blood but i survived.

Un alt film care merita vazut.

Friday, September 26, 2008

Curiozitatea si barfa la romani

Barfa cred ca functioneaza mai bine ca serviciile secrete in Romania. :|


Veneam azi de prin oras ... de cand cu programu' asta de dimineata, ziua mea incepe la ora 6:00 , scoala, si diverse "treburi" prin oras, si teme si iar plecat. Parca aveam mai mult timp liber cu programu'de dupa-amiaza, zau! Pe langa faptul ca-s obosita like hell raman fara farama de timp in care sa nu fac nimic, caci universul imi completeaza fiecare secunda avec vreo activitate dubioasa.

Asa, veneam eu de prin oras azi. Si urc cu liftu'. La 7 un vecin ma intreaba daca am vazut nu stiu ce accident de langa blocu' nostru. Eu zic ca nu. Ajung acasa si ca o matza curioasa ce sunt ma uit si eu pe geam, ca na in intersectia de la mine se produc accidente in fiecare zi. :| Si ma uit pe strada, nimic. Ma uit in blocu' vecin si o vad p-una in chiloti tanga acoperindu-si sanii cu mainile ca se uita si ea dupa accident. Langa ea o vad pe sor-sa si il vad pe ta-su'. Daca n-as fi fost vreun an colega cu ea prin clasa a 4a n-as avea de unde sa stiu gradele de rudenie dintre personajele din balconul respectiv.

Da. Deci la romani curiozitatea a devenit deja o boala. :|

Tuesday, September 23, 2008

23 septembrie 2008

Dupa o zi de complete boredom at school, ma urc intr-un 133.
Ce repede vin acum autobuzele in comparatie cu programul de dupa-amiaza.
Era un 133 cu aer conditionat. Aerul era cam imbacsit si nu stiam de ce. Ma uit incoace ma uit in colo... ma uit in sus. Si ce-mi e sa vad ?

PAM PAM PAM.

De catre "aeru' conditionat" era un bradulet d-ala de masina agatat si la usa de la mijloc mai era unu'. Daca nu era de ajuns mirosul ala de prost-gust... la prima se urca o baba care renuntase la spalat. Cred ca s-a gandit ea asa mult si bine si a dedus ca spalatu' nu-i foloseste la nimic. Dupa vreo 2 statii de tinut respiratia... cobor inainte de statie caci soferul era in a good mood si ne-a deschis usile cat timp stateam la stopu' de la Unirii cu Traian.

Merg ce merg si ajung la trecerea de pietoni. Era rosu, asa ca am stat. Dupa vreo cateva zeci de secunde o batranica ma intreaba de Hala Timpuri Noi. Ii raspund. Si ea continua conversatia spunandu-mi ca abia vede. O intreb daca vrea s-o ajut sa treaca strada. Si somehow am mers vreo 2 statii la brat cu ea. M-a intrebat daca sunt casatorita si era destul de uimita ca sunt abia a 11a. Desi era old si astfel avand pareri conservatoare, era destul de smart. Mi-a multumit tot drumu' si chiar era beyond the usual gratefulness i expect when i help someone, that "multumesc!" spus din inima. :| ( cer atat de mult ?) Mi-a spus si despre rudele ei cum au furat-o dupa ce au mancat la ea si de fi-su' care a bagat-o intr-un azil ca sa-i ramana apartamentul lui si sa i-l dea lu' fiica-sa. Stiu ca these things happen dar spuse de ea chiar erau moving. Am intrebat-o daca vrea s-o duc pana la metrou la Timpuri Noi dar mi-a multumit inca o data, m-a pupat si mi-a urat tot binele din lume. De precizat za granny venea de la Obor pe jos si statea pe langa Tineretului si abia vedea... I guess my granny would be proud of me, ma simt bine ca am putut s-o ajut cumva. And I know this sounds superficial and all... N-am cum sa va explic how i felt helping her.

Am ajuns acasa si am incercat pelletele de cartofi dupa cativa ani buni in care n-am mai gasit asa ceva. Am auzit ca erau prin hipermarket-uri dar nu cred ca am cautat destul de atent. Anyway cred ca astea sunt primu' lucru pe care am invatat sa-l "gatesc". Sweet taste of childhood.

And the day isn't over...

Sunday, September 21, 2008

About pets

Daca acum cateva saptamani aveam grja de hamsterul unei vecine, acum am grija de motanu' unei colege.

Cel mai bun lucru in afacerea asta cu taking care of others pet when they're not in town e ca poti sa vezi ce implica having a certain pet.

Pana acum am avut grija de : papagal( am mai avut si eu ... deci nu era un soc), cutzu( pt putin timp am avut si eu un catzel dar ai mei l-au expediat la tara rapid :( si am avut grija vreo 3 zile de unu' de pe strada... dar a venit stapanu' si so long cutzu), hamster ( parca si porc de guineea o data:-? ), pesti si matza ( am avut si eu odata si-odata... dar a trecut mult timp de atunci si at times i've been overwhelmed by this kitty now).

Having a dog implies walking him.
De cand sunt in Bucuresti am vazut doar O DATA o stapana de caine strangand frumos cu instrumentele necesare dupa al sau catel. Actiunea se petrecea pe Magheru. Eu chiar o inteleg pe tipa ca era sictirita si scarbita. Dar daca vrei caine ... vrei caine pana la capat.
Sunt profund stresata de Bucuresti, cand ma plimb tre sa am grija sa nu calc in ceva. :|
wtf? am gasit si pe trecerea de pietoni in mijlocul strazii... Frate nu ma intereseaza in ce parcuri special amenajate pt cutzi iti duci cainele ... strange dupa el!
Nu mai zic de trotuare and all... 8-| .

Poate mi-e usor sa vorbesc asa pt ca n-am caine... dar daca vrem o tara civilizata ar trebui a facem ceva in privinta asta.


:D

Friday, September 19, 2008

Komondor


Dupa aruncat o privire pe Animal Planet...

http://en.wikipedia.org/wiki/Komondor

Ooops

Mda... am mai facut o prostie din neatentie...

Mi-am sters blogroll-u' so as aprecia daca mi-ati lasa adresele blog-urilor voastre aici.

Pretty please.

Thank you in advance!

Tuesday, September 16, 2008

Second day of eleventh grade

Culcat pe la 12-1... desi cica la ai mei " gata, de acum la 10 te culci ca sa ai energie". Mda... daca acest culcat la 10 n-ar presupune si un ajuns acasa inainte de ora asta nu m-ar deranja cu nimic, chit ca n-adorm niciodata la 10.

6:20 ceasu' suna... oh how i wished i was dreaming the alarm clock. Deschid televizoru' si dau pe un post de muzica la intamplare, in tot acest timp gandurile imi erau blocate, nu stiam ce sa fac prima data. Cred ca pe la si 35 terminasem dusu', hurry up gaseste cu ce sa te imbraci.


Bla bla... La 7 fara 7 minute ieseam din scara blocului. Privesc in departare si zaresc un minunat 133 pt care a trebuit sa alerg ca sa-l prind. Bun... 7 fara 5 sunt in 133. 7 si 5 :| sunt la Foisoru' de foc. :| M-am teleportat.

7:30 trebuia sa intru la ore. Mda... de acum plec mai tarziu de acasa, chit ca intarzii. I've had it!

A 11a... manuale cumparate. Presimt ca daca dam comanda pt toata clasa o sa le avem pe la sfarsitu' semestrului. ( Been there, done that) Nu stiu de ce-mi pasa :-?, nu ca le-as lua pe toate sau ca odata ce le voi avea, ma voi stradui intens sa le deschid :-?. Aaaanyway!

Cand am iesit pe la 12:15... 133-u' ma astepta in statie :>, am prins loc:>:>, am ajuns acasa la 1 fara un sfert. :| still :>:>:>.

E tare placut sa stii ca ziua ta de "stres" se termina inainte ca a altora sa inceapa.

:-?Si avem atataaaa timp liber 8->

Vacanta continua, cred ca mersul la liceu dimineata e doar un vis urat din care ne trezim pe la 13 cand ziua abia incepe. :-?


And winamp keeps playing all the autumn songs...

Monday, September 15, 2008

15 septembrie

First day of 11th grade is officially over.

Nu prea-mi vine sa cred ca a inceput liceu' iar... Cred ca ma voi simti ca in vacanta pana de Craciun cand va veni iar vacanta dupa... vacanta intersemestriala... aia de Paste si iar vacanta mare. Deci, ma voi simti intr-o continua vacanta tot anu'. Mai ales ca acum scoala se va termina pt mine inainte de ora 1 in fiecare zi.

Oraru' de anu' asta e foarte umanist, limbi straine peste limbi straine amestecate si cred ca la sfarsitu' fiecarei zile voi fi si mai aiurita ca de obicei. Sper sa mareasca pauza aia de la 5 la 10 minute ca sa am timp si eu sa-mi schimb gandurile dintr-o limba in alta.


Uf... ploua. I'm a spring-summer kinda girl so... toamna si iarna ma cam deprima. Dar o sa supravietuiesc. :)) Mi-e groaza totusi de ce o sa fie de acum cu baltile de la ploaie si muntii de la zapada si traficu' si 7 dimineata in Bucuresti. Eh..


La recomandarile meditatoarei de franca am gasit o chestie in care se vinde ceai, cafea si ciocolata.
Za thing e la Hala Traian si e amaaaazing. Pacat ca nu e local. Anyway e L-O-V-E-ly.
Kaffa - Tea, coffee and chocolate. E fiiix langa Piata Traian. Trec de 2 ani pe acolo si abia acum vad piata aia care e cam maaaaare. Deci sa va duceti, meeerita!

Si acum inca o recomandare muzicala. Aseara am vazut videoclipu' pe vh1. Spre exasperarea unora, i give you : Skid Row - Youth gone wild.

Enjoy!

Saturday, September 13, 2008

Friday, September 12, 2008

When i grow up

De vreo 2 saptamani sunt stresata de o porcarie de videoclip " When i grow up - Pussycat dolls".
Nu sunt fana a formatiei deci nu ma intereseaza cat de extraordinara e formatia. ;)

Cateva versuri care mi-au atras atentia:

When I grow up
I wanna be famous
I wanna be a star
I wanna be in movies

When I grow up
I wanna see the world
Drive nice cars
I wanna have Groupies

When I grow up
Be on TV
People know me
Be on magazines

When I grow up
Fresh and clean
Number one chick when I step out on the scene


Deci... ce sa inteleaga copilele care au postere pe pereti cu PCD si se isterizeaza numai la auzul unei noi barfe despre ele. 8-|

Probabil cand eram mica voiam si eu sa fiu celebra, dar am renuntat la idee pt ca n-am vreun talent maret si acum sunt multumita cu nivelu' meu de popularitate.

Mi-am adus aminte azi dimineata ce-mi ziceau rudele mele sa ma fac cand voi creste: "Doctorita mama, fa-te doctorita!". Pe atunci nu eram tentata deloc de idee( de parca acum as fi...), dar intr-un timp as fi vrut sa gasesc the cure for AIDS. Da, stiu ca suna fancy, but aveam o prietena care luase asa ceva cu niste seringi cand era a baby so... Am mai crescut si ideea aia s-a dus dracu'...

Acum nu mai stiu exact ce vreau dar... nu vreau sa fiu faimoasa. :|

Oare si dorinta asta de a fi faimos etc etc ( si ce mai zic versurile alea) nu denota un complex de inferioritate? :D I'm glad that's over for me !!

Am vazut Idiocracy ieri ( un film chill fara mari strabateri intelectuale), desi printre posibilile cauze pt care populatia americana ar ajunge stupid as hell in 500 de ani nu era precizata si dorinta idioata pt superficial, i guess eu as trece-o si p-asta pe lista.

When i grow up...

Wednesday, September 10, 2008

Weird

Acum 3 ani aflam de pe Utv de WITHIN TEMPTATION. :X E ironic dar adevarat pe atunci Utv difuzau si gothic metal.

Ieri tot pe Utv ( aparent mi-a revenit chefu' sa deschid televizoru' ... old habbits die hard, deci tot pe posturile de muzica sau stiri e tinut tv-u') am vazut sfarsitul unui clip house si mi s-a parut ca nu vad bine. Azi am revazut clipul si am zis ca nu e adevarat. Solista Sharon den Adel s-a reprofilat pe house.
In the world of music is AAAAAAAAAAAH!!

E ca si cum... hmmm :-?Paula Selling ar incepe sa cante manele. ( sper ca n-a facut asta inca la fel ca multi din "industria muzicala" romaneasca). Inteleg ca za hunger e mare, dar daca vrei sa ai principii stick to them.

Sharon den Adel are o voce divina dar cred ca o sa-mi ia ceva timp sa ma obisnuiesc cu ideea ei si a house-ului.




Dupa starea de soc sunt in stare de negare. :| Nu.


Si ca sa va faceti o idee cam ce canta in caz ca n-ati ascultat vreodata.



Monday, September 8, 2008

Idee de afacere

Bun, in ultimii ani am tot auzit ca multi artisti din afara nu vin in Romania pentru ca n-avem o sala cu 40.000-60.000 de locuri ca sa-si scoata un profit frumusel.

Sala Polivalenta are 5600 de locuri, iar Sala Palatului are 4060 de locuri.

In ritmul asta o sa vedem spectacole in sali de 40-60 de mii de spectatori in Romania cand porcu' si girafa vor concepe o noua specie de animale.

Ati putea spune sa nu-mi pese si sa ma duc dracu' in strainatate si sa vad un spectacol, organizarea oricum ar fi mai buna si sa uit de Romania... si poate ati avea dreptate.

DAR!

Ma gandesc ca unul din toti acesti domni cu bani furati sau nu de la stat, oameni cu mult mai multi bani decat imi pot eu imagina ar putea sa faca ceva de genu'.

Sa cumpere un teren( hai ca se poate o combinatie cu Primaru', au mai fost atat de multe...), sa-l amenajeze si sa construiasca o sala la cerintele UE si implicit pe placul organizatorilor de astfel de evenimente.

Eu cred ca si-ar scoate banii pluuuus multi altii rapid pentru ca publicul din Romania chiar este dornic de spectacole de bun gust, eu una sunt.

Ati putea spune de ce nu pastrez eu ideea daca tot cred ca e atat de buna... Well in urmatorii 10 ani nu ma vad avand cateva zeci de milioane de euro in cont, so ... degeaba as pastra ideea, mai degraba profit daca o pune careva in aplicare.

So... oameni cu bani indecisi care cautati o idee de afacere si cumva, pentru ca s-au alineat planetele, cautati pe google, READ THIS!

Sunday, September 7, 2008

=))

Am descoperit o chestie la my Stats Counter: Keyword Analysis. Stiu ca abia acum ma trezesc si eu dar m-a lasat straight face prin ce metode au ajuns oamenii pe blog-ul acesta.

Cei mai multi gasesc blog-ul prin "psihologie inversa" cica vreo 17 oameni au ajuns asa. :|

Vreo 3 rataciti cu "apelative"... cine da search pe google la chestia asta? :|

2 au cautat "bububube" :| ... am asa ceva pe blog ? :|

"melancolia de toamna"

"cantec totul sau nimic"

"frunze de toamna pt colorat"

"cum se scrie corect iti"

"locu de munca" i-as putea spune asa.

"invata sa scrii corect gramatical" daca m-ai gasit pe mine profesor e grav...

"corect gramatical nici o"

"tigri ce mananca"

"blocati in triunghiul bermudelor" neuronii mei sau ce?

"statusuri psiho" sigur o sa gaseasca aici...

"unde depun acte pt alocatia tinerilor elevi care au 18 ani"

"anotimpul toamna de colorat"

"tigri"


Nu vi se par... dubioase ? :| Am scris vreodata de tigri pe blog sau frunze de colorat ? :|

Sau sa inteleg ca Blogger ma percepe ca pe o tigroaica :> rooaaarrr.

Speechless.

Returning to the usual dubiousness

Ieri am reinceput meditatiile. Am avut si germana si franca in aceasi zi deci, dupa ce am terminat cu ele, eram in stare sa musc un urs de sictir si oboseala.

Nu cred ca imi era dor de metrou sambata dimineata sau de 32. :-?

Just a fact : Inainte sa ajung la meditatoarea de franceza care, aparent, sta la parter, 2 vecini de ai ei de etnie rroma i-au cerut politicos " Ia-ti hainele de la geam ca se afuma" inainte sa aprinda gratarul pus strategic la umbra unui copacel exact langa fereastra ei cand puteau sa puna gratarul oriunde altundeva. Se muta si o sa pot lua 23-u' de la mine pana la ea, chit ca se muta o leaca mai in Ferentari. Mare diferenta nu e, statea in Rahova anyway si cred ca de la vechea ei casa pana la noua ei casa sunt maxim 6 blocuri distanta. Hihi si la germana tot cu 23-u' pot sa ajung, deci so long metrou si 32. Cred ca o sa fac o noua rubrica : "Aventuri in tramvaiul 23".

After za thing am ajuns si eu acasa, am mai stat ceva si m-am dus in Revolutiei, unde m-am intalnit cu muuulta lume. Was fun asa... per ansamblu. Ma intreb daca e vreo problema cu mine ca de ceva vreme parca nu ma mai distrez extraordinar de tare sau sunt doar eu greu de multumit. :-?

Ah si cand am plecat, tipu' acesta ( my favorite zdob si zdub band member, Valeriu Mazilu) era langa masina lui si ;;) i-am zambit si facut gratios cu mana si mi-a zambit back destul de dragalas.

One week and it all begins again dar cu si mai mult timp liber.

Am ascultat azi noul album Metallica - Death Magnetic. Poate nu eram in the mood, wasn't so much impressed. And you were complaining about Saint Anger. 8-|


P.S.: Daca nu-mi fac abonament la sala luna asta... faceti ceva.

P.P.S: Somethin' whatsoever. Thank you in advance!

Tuesday, September 2, 2008

Another story

In caz ca va intrebati ce s-a intamplat cu mine cat timp am fost plecata si erati saturati de atatea clipuri: :P


Hmm... Am plecat acum 2 vineri din Bucuresti avec le train pana in Vaslui, la TARA. :>
Pana de curand aveam o impresie mai buna despre mersul cu trenu'. Imi aduce aminte de vacantele cand ma duceam la tara si n-aveam niciun stres ( de parca acum as avea... ) dar si de o conversatie interesanta cu un elevetian.

This time n-am mai fost insotita pe tren, spre fericirea mea. Am ajuns la locul meu, ma fac comoda si astept. (Please, please sa se aseze langa mine oameni cu care sa vorbesc, please, please, si nu vreau sa stau cu vreun copil care tipa please,please). Vine o tipa de vreo 20 de ani din Iasi, apoi 2 surori din Harghita. Nu pareau foarte comunicative asa ca am supravietuit primele 2 ore cu o carte (Jocul lui Ender) si ascultand muzica la castile telefonului.
Cand credeam ca nu exista nicio speranta de comunicare, soarta m-a surprins: una dintre surori scoate un pachet de carti si ne intreaba, pe mine si pe tipa din Iasi, daca vrem sa jucam carti cu ele. 4 ore am jucat macaua, razboi si am invatat sa joc whist. :>
I've been saved de la plictiseala crunta pe tren. :X

Zilele la tara au decurs cu mult somn, mult verde si acomodarea cu noua lume a satului... sau aceasi. Avand in vedere ca nu mai fusesem de vreun an pe la tara nu ma asteptam atatea lucruri sa se schimbe deci mi-a luat ceva sa accept realitatea.
Daca acum cativa ani putini oameni aveau telefon fix, acum la fel de putini au. Diferenta e ca acum majoritatea vietuitoarelor au telefon mobil de pe care rasuna mandre manelele...
This year am resimtit si mai mult efectele vremii turbate din ultimii ani, rudele mele de obicei consumau produse facute de ele ( muncite etc). Acum magazinu' de langa rudele mele cred ca o duce mai bine decat ever.

People dropping out of school and running in the world. Nu cred ca am sa inteleg vreodata de ce unii cred ca munca de-ti rupi spatele e mai usoara decat terminarea liceului, hai si o facultate...

Totusi mi-am defulat dorinta de a mangaia nasucu' unui cal si anu' asta. ;;)
Am stresat motanu' si cateii si iepurii si gainile. M-am simtit implinita.

Dupa mai multe zile de acumulat energie a venit si ziua plecarii. Trebuia sa ma trezesc pe la 5:30... cum ma crizez eu n-am putut sa dorm de la 3. Pe la 6 si 10 am plecat spre Vaslui.
7 fara 5 am reusit sa ne luam bilet ( me and my father). Avand in vedere ca trenu' era pe la 7 si la 7 fara 10 inca n-aveam bilet va imaginati ce crizata eram. ;;)
7:10 - o sonerie ce incerca sa reproduca inceputul "Horei Unirii" ( poluare fonica in opinia mea) : " Stimati calatori din cauza unor defectiuni tehnice trenul Iasi-Bucuresti va avea o intarziere de 25 de minute." Pe dracu'... au fost 35 de minute.

Ajung in tren, in fata mea era un tip de vreo 25 de ani cam sictirit de fel. Apoi in fata tatalui mei se aseaza o tipa cam tot de 25 de ani. Totu' bine si frumos pana cand niste coca pun manele pe tel la 2 scaune de mine. Castile m-au salvat for a while, dar deja ma plictisisem de melodii si nu mai suportam. Am decis sa incerc sa supravietuiesc cu manelele care rasunau triumfator si un copil care a tipat tot drumu'. At times, aveam crize de ras incontrolabile. Fata tipului din fata mea exprima atata sictir fatza de manelele si copilu' energic incat chiar nu puteam sa ma abtin, era pur si simplu priceless.
Nici tipa de langa el nu parea sa agreeze manelele, iar eu turbam. Ma intreb de ce nu le-a zis nimeni retardatilor sa opreasca porcaria aia de tel de pe care rasunau pisici in calduri. :-?

Ajung in Bucuresti si dupa ce o vara intreaga m-am straduit sa nu ma ating de 133, n-am mai rezistat. Ma urmareste !!

Home...

Mda... cam asta a fost aventura mea de la tara de anul acesta.